confessions

teonanacatl

- Yazar -

  1. toplam entry 26
  2. takipçi 1
  3. puan 45656

11 eylül 2001

teonanacatl
bu tarih ortadoğu açısından milad sayılır.çünkü 1957’den beri ortadoğuda bulunan amerika bu tarih sonrasında terörizmle mücadeleyi bahane ederek ortadoğuya girişini meşrulaştırmaya çalışmıştır.

sscb neden dağıldi

teonanacatl
sscb’nin dağılmasında gorbaçov’un izlediği ekonomide yeniden yapılanma ve politikada da şeffaflık ilkesinin önemli etkisi vardır.çünkü bildiğimiz gibi sovyet ekonomisi devlet konrolündeydi ve yeniden yapılanma ile bu ekonomi liberal ekonomiye doğru yavaşça kaymaya başladı. bunun öncesinde de brejnevin altına imzasını attığı, soğuk savaş dönemi iki süper gücünün arasında yumuşama sürecini oluşturan ve detent dönemini başlatan helsinki nihai senedidir.bu senedin sovyetler tarafından imzalanması sovyet uydusu olan ülkelerin ters tepki vermesine neden oldu ve sovyetlerin gücü de yavaş yavaş zayıfladı.tabiiki sadece bunlar değildi dağılma sürecini oluşturan etmenler ama bunların etkisi kıyasıya daha fazla olmuştur bu süreçte

michel foucault

teonanacatl
özellikle iktidar üzerine yazılarıyla yirminci yüzyıla damgasını vurmuştur.ayrıca savaş hakkında verdiği derslerle de clausewittz’in önermesini tersyüz ederek uluslararası politikada da önemli bir kişi olmuştur kendisi.

ukrayna

teonanacatl
sscb dağıldıktan sonra kendini toparlayamamış bir ülkedir.hala sovyet döneminden kalma yapılarla idare etmeye çalışıyorlar.hatunlarının çok güzel olmasına rağmen erkeklerinin dde bir o kadar çirkin olduğu bir ülkedir.yüzüne bakılacak cinsten bir erkeğe zar zor rastlarsınız.nedendir bilinmez ama esmer türk kızlarına çok fazla ilgi(!) gösteriliyor bu ülkede...

rusça

teonanacatl
bir ara çok merak salıp sonra da korkup bıraktığım dil.kelimelerin altı hali mevcut ve aynı zamanda dişi, eril ve nötr olarak da üçe ayrılıyor.el yazısında harflerin bir kısmı tamamen değişiyor.yazması bir dert okuyabilmesi ayrı bir dert.ama aynı zamanda çok da zengin bir dil.

gazi üniversitesi

teonanacatl
türkiye’de en fazla öğrenci sayısına sahip olan üniversitedir.çünkü sadece ankara ile sınırlı kalmamıştır.ülkücüleriyle meşhur olan bu üniversitenin en berbat fakülteleri fen-edebiyet, eğitim ve mesleki eğitim fakülteleridir.bu fakültelere girerken hem saçınıza saklanınza hem de kıyafetlerinize dikkat etmek zorundasınızdır.yoksa fene hırpalanırsınız.en rahat fakülte ise iktisadi ve idari bilimler fakültesidir.

liberalizm

teonanacatl
liberalizm, feodalizmin çöküşü ve kapitalizmin doğuşu sonucunda ortaya çıkan bir ideolojidri.devletin piyasa üzerindeki ekonomisine karşı çıkar.başlıca yedi ögesi vardır.
bireycilik:bireyin herhangi bir sosyal grup ya da oluşum karşısında üstün olduğuna inanır.liberalizmde bireyle birbirinden farklı ve eşsiz kimliklere ahiptir.
özgürlük:liberalizman sahip olduğu en önemli ögedir.eşitlik, adalet vb. birçok şeyden önce kişilerin özgürlüğü gelir.heddef, bireylerin birbirlerinin özgürlüğüne zarar vermeden hareket edebilmelerini sğlamaktır.
akıl:liberaller, dünyanın rasyonel bir yapısı olduğuna inanır.akılcılık ögesi, bireylerin kendi çıkarları doğrultusunda davranacakları varsayımına dayanmaktadır.aynı zamanda liberaller; insanların kapasitelerini arttıracağı ve tarihin iyi bir yöne doğru ilerleyeceği konusunda iyimserlerdir.
eşitlik:liberaller, bireylerin eşit doğduklarını ve yasa önünde eşit olduklarını kabul etmekle beraber bu eçitliğin sadece fırsat eşitliği olduğunu savunurlar.bireyler farklı yeteneklere ve farklı kaoasitelere sahiptir.asıl amaç bireylerin herhangi bir kısıtlamaya maruz kalmadan, bu yeteneklerini geliştirebilcekleri sosyal ortamın koşullarını sağlamaktır.
hoşgörü:liberaller, hoşgörünün bireysel özgürlüğü ve mutluluğu artıracağını düşünürler.çünkü hoşgörü, tüm fikirlerin özgürce tartışılmasını sağlar ve böylece de genel entellektüel seviye de yükselir.
rıza:bu ögeye göre sosyal ilşkiler ve her çeşit otorite bireylerin rızasına bağlı olarak ortaya çıkmalıdır.
sınırlı hükümet:liberaller siyasi iktidarın toplumsal hayatta istikrarı sağlamak için önemli olduğunu düşünseler de sınırlanmamış iktidarın büyük tehlikelere yol açacağına inanırlar.yönetimlerin tiranlıklara dönüşmemesi için sınırlı hükümeti savunurlar.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol