wind river

galahad
2017 yapımı gerilim filmi. İçinde jeremy renner ve elizabeth olsenbarındırıyor. Başrollleri paylaşıyorlar da diyebiliriz.

Film, amerika'nın en soğuk eyaletlerinden biri olan wyoming'de işlenen bir cinayeti araştırmaya gelen fbı ajanının başından geçenleri anlatıyor. Sonunda da filmin farklı mesajı var ama ona takılmıyorum.

Genel olarak filmin kendisinden memnun kaldım ama ucu ucuna oldu. Yani sonlara doğru toparlamasa, ağır akan temposu yüzünden hayal kırıklığı yaşatacaktı fakat tatmin edici şekilde bitiyor. Zaten filmin "tak tak tak" diye giden bir tempoha sahip olacağını düşünmüyordum. Beklediğim gibi de oldu fakat biraz daha olaylar hızlı gelişebilirdi. Fazla oyalanmalar oluyor.

Bu tabiki filmin kendi seçtiği bir anlatım dili. Soğuk manzaralar ve atmosfer, soğuk karakterlerle birleşince yavaşça ilerleyen senaryo olması gayet doğal. Ama herkes de beğenmeyebilir. Orası da bir gerçek. Ben memnun kaldım diyorum ama tam kendimden emin şekilde de diyemiyorum.

Filmin son çeyreği dışında hoşuma giden ekstra yönü, gerçeğe biraz da olsa yaklaşmışlar. Wyoming gibi kar ve soğuktan başka bir şeyi olmayan yerlerde işlenen suçların sonuçları, takibi ve orada yaşayan insanlar için yaşanan psikolojik travması güzel işlenmiş.

Netflix'te izledim ve film 31 ocak 2023 tarihinde netflix'ten ayrılıyor. Kesin izlenmesi gereken bir film değil ama oyuncu kadrosu, gerilim/gizem türünde bir şeyler arıyorsanız bakılabilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol