türkiye de eğitim sistemi

0 /
abbaxxas
"insanlar bilgisiz doğar aptal değil;eğitilerek aptallaştırılırlar." sözü doğrultusunda 1950 li yıllardan itibaren bizleri aptallaştırmaya çalışan bir sistemdir.özellikle 1980 sonrasında çok başarıya ulaşmış ve düşünme,üretme,araştırma yeteneği olmayan apolitik bir kuşak yetiştirmeyi başarmış bu doğrultuda da hızla ilerleyen bir sistemdir.
vaux
öyle birşey varmı ki ben hiç görmedim daha nerde yaşıyor ne yapıyor nasıl ben öldügünü düşünmüştüm var oldugunu sananlar sanırım yanılıyorlar herkes tembel kardeşim bu ülkede egitme ihtiyaç yookki sisteme gerek olsun.
kurban
türkçe-matematik bölümünü bitirip sözelde ders verilen sosyoloji,hukuk vs..gibi bölümlere türkçe-matematik bölümünden girilebilinen bir sistem.
esmeralda
meslek seçimi konusunda büyük yalnışlar olduğunun kanaatindeyim,çoğu kişi becerisi olmadığı mesleği yapıp,kendine ve ülkeye yarar sağlayamıyor.ayrıca eğitime erken başlanılması düşüncesindeyim.
sitivreyvaugin
insanları 7 yaşından başlayıp 11 senede nasıl maymuna çevririz sorusuna senelerdir gönüllü deneklerle birlikte son derece bilinçli uygulamalarla ve sonuçlarla cevap vermeye çalışan sistemin genel adı ve sistemin başarılı saydığı insanlarında düşünmekten aciz,kendini yetiştimekten bi haber, apolitik,asosyal, hatta bazen aptal olduğunu gözümle bi çok kez gördüğüm son derece planlı ve saat gibi işlediğini düşündüğüm hiç bir zaman sorgulama gereği duymadan verileni alan, emre itaat eden tek tip insanlar yetiştirmiş fabrika.




0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol