the visit

galahad
2015 yapımı gerilim/korku filmi.

öncesinde belirtmemde fayda var çünkü izlemeden önce çok ciddi bir sahnenin spoilerını yiyerek filmi izlemeye başladım. haliyle filmdeki gizem havasını daha baştan bozmuş oldum. benim salaklığım, yapacak bir şey yok.

bunu kenara koyalım. kısa yorumuma geçecek olursak, filmden memnun ayrılmadığımı söylemek istiyorum. olaylar aşırı yavaş ilerliyor, karakterlerin biraz fazla boş diyalogu var.
böyle olduğu zaman izleyici nasıl bir beklentiye girer biliyor musunuz ? madem bu kadar bol diyalog koydun, madem olay akışın böylesine yavaş; o halde bana göstereceğin gerilim sahneleri harbiden de aşırı kaliteli... ben böyle düşünürdüm ve düşündüm de...

ancak neredeyse hiçbir sahne düşündüğüm kadar kaliteli değildi. tabi bunda yediğim spoiler etkisi de muhakkak var. buna itirazım yok, lakin film beni başından ortasına kadar içine alamadı. hal böyle olunca zaten filmin sonlarından zerre etkilenmedim.
bence bu filmin problemi zayıf gerilim sahneleri bundan hiç şüphe yok, bunun yanında bir sorunu daha var.
film esasında korku mu, yoksa gerilim odaklı bir tarzda mı, buna karar verememiş. korku öğeleri var ama korkutmaya yetecek materyali yok. gerilim öğeleri de var ama izleyicinin nefesini tutturacak kadar da kaliteli değil. ortada kalmışlar. ikisinden birini seçip sadece ona yoğunlaşsalar belki daha iyi iş çıkabilirmiş.

el kamerası kullanımı ve spoiler yediğim sahnenin ters köşesi fena değildi. spoiler yememiş olsam muhtemelen daha da çok hoşuma giderdi ama çok az.

uzun lafın kısası, bu film bence izlenmesi gereken 100 gerilim filmine dahil olabilir ama ilk 70 içinde olamaz. verdiğim puanı buradan hesap edin.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol