tantuni

0 /
sinirsahibi
eskisehir’de mersinden daha cok bulunan gida urunu. aci biber tursusu ve limon ile cift pide arasinda ormanda 5 (yaziyla be$) adana gucunde olan mutfak harikasi. ups’in entry’sine katiltan akabinde sayinin 4-5 (yaziyla dort bes) olmasini dusundugum super kokan et yemegi.
nightmare
istanbul’da pek guzel yapilmadigina inandigim mersin’in kendine ozgu bir yiyecegi.asil yerinde yemek lazim.baska bir yemegi icin (bkz: bici)
firambogaz
kuşbaşından daha küçük et parçalarının soğan, biber, maydanoz, domates vb. ile bir sac üzerinde pişirilmesi sonunda hazırlanan kebap türü.
devedikeni
istanbuldaki versiyonlarının büyüklükleri 15 cm yi geçmezken mersinde kol kadarını çok daha ucuza yiyebileceğiniz, yanında şalgamı ve acı turşusu ile harikulade olan, düşünürken bile insanın ağzının suyunu akıtan, özleten yiyecek.
yaramyan the sun of art
süper bir yemek, dürüm de yapılınca daha bir güzel oluyor, ayrıca denemeyenler için tavsiye etmek gerekir ki dana eti ile yapılan tantuniden de tatmak lazım süper olmaktadır.
firambogaz
rivayete göre aslen fakir yemeği olan tantuni ucuz olması için bolca akciğer ile karıştırılmış et ve yağdan yapılırdı. bugün tüketilen tantuni ise iki çeşit etle yapılır. sadece et içeren dürüme biftek, hem et hem de kuyruk yağı içeren dürüme ise tantuni denir.
maliyeci
eskişehir’de gece geç saatlere kadar bulabileceğiniz öğrenci dostu hem ucuz,hem leziz yiyecek.baharatın biraz boku çıkmıştır gastiriti olanı beter eder,o ayrı.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol