sözlükte kadın olmak

0 /
darth sidious
hayatta kadin olmak zaten zorken, bir de kucuk bir populasyonda bu cinsiyetin sorumluluklarini tasimak zordan da zor olmali sanirim. kadin ve erkegin esit oldugu palavrasi heryerde dile getirilse de bunun hayat diyagraminda bir sembol olarak gormekten baska gecerliligi yoktur. sozluk icinde bu zaten zor olan durum sahte yanasmalar, goze girme cabalari ve sahte dostluklarla daha da icinden cikilmaz hal almakta sanirim. bir kadin yazar nicki ile online oldugunuzda hak etmediginiz ovguler duymaniz olasi. sizden kaba tabirle is cikmayacagi anlasildiginda ise cark etrsine islemeye baslar. horlanir ve dislanirsiniz. bunu kadin yazarlarimiz daha iyi aciklayabilir sanirim. lakin bundan memnun kisiler de mutlaka vardir. onlari mutlu dunyalarinda birakmak gorevimizdir. sozun kisasi sozluk kucuk bir turkiye olma iddiasini kararlilikla ispatlamakta.
bloody mary
bazı zamanlar çıldırtıcı olabilmektedir..
direkt olmasa da kadın adı altında son derece aşşağılayıcı entrylere denk gelindiğinde
işin çığırını çıkarıp küfürler savurmak ister bünye..
ama nihayetinde sözlüktür bu gibi şeylerle karşılaşılabilineceği göz önüne alınarak gelinmiştir buraya..
e tabii bunu her zaman sineye çekemeyen kişi,
direkt olmadan erkek adı altında olayı abartmadan bir iki dokundurma yapar..
bunu algılayan çakal kişiler tarafınca bazen haklı olarak berbat oylara maruz kalırlar sonra..



(bkz: olur böyle şeyler)
scapegoat
gerçek hayatta kadın olmaktan daha kolay olduğunu düşündüğüm bir hadisedir,çünkü burada bir düzen var ve bunu koruyan insanlar var.gerçek hayatta (sözde) da var(mış),hem de nereden bakarsak bakalım buradaki erkekler, sokaktaki bazı, kadınların hayatlarını zorlaştıran mahluklarla karşılaştıralamayacak kadar insan olan insanlar,
sonuç olarak nereden bakarsak bakalım burada kadın olmak reel hayattan daha kolay, şüphesiz bana katılan katılmayan olacaktır ama tabiiki herkesin düşüncesine saygılıyım.
maliyeci
ortamı erkek egemen bir komunite olmaktan çıkarmak yine kadınların elinde.sözlükte erkeklerin kadınlar hakkında düşündüklerini,onlara hitap ediş şekillerini yansıtması aslında bir saygısızlıktan öte bir kazanımdır.bu suretle cinslerin birbirine farklı açılardan nasıl davrandıklarını görme şansına erişiyoruz.elma sözlük gibi feminist tavırlarlarla yol almaktansa,erkeklerin karşı cinse hitabına bakarak ders almak daha öğretici ve daha anlamlı.en azından nasıl bir düşünce yapısı ile karşı karşıya olduğunu görebilir cinsler karşlıklı olarak.

ortamı erkek egemenliğinden sıyırmak da dediğim gibi kadınların elinde.kendine ait olanı sulandırmadan olduğu gibi verirse herkes,böyle bir sorun kalmaz.görünmez el prensibi gibi bir şey.
van ness
iyi ki var dediğim şey. keşke sayıları daha fazla olsa da sözlük erkek/kadın oranı bire yakın olsa. bazı durumlarda sıkıntı duyulabilen durum keza erkek bilgiçler olarak bazen kadınları çok hafife alabilecek şeyler yazabiliyoruz istemeden onları kırabiliyoruz. erkekler olarak sözlükte daha dikkat edilmesi gereken durumdur. iyi ki varsınız.
armes
kadınların sözlükte olması sözlük kalitesini arttırmaktadır.sözlük erkeklerden ibaret olsaydı başlıkların büyük çoğunluğu bel altı olacağı için sözlük sözlüklükten çıkmış olacaktı ama kadınlarında olması bunu dengeliyor ve bence tüm sözlükler arasında kadınların da yazıp okuyabileceği sözlüktür burası.umarım bozulmaz ve bu şekilde devam eder.
sinirli edit:bunun neresi kötü öğrenebilirmiyim mesaj atarsanız sevinirim
ya basta viva zapatista
yaşamın içinde kadın olmaktan daha basit olan durumdur.sözlük kalitesini artırması bir yana, bazılarımızın yazdıklarına da dikkat etmesini sağlayan oto-kontrol sistemini sağlaması açısından da elzem bir durum yaratmaktadır.
salome
ne bicim baslik bu "bir yerde kadin olmak" diye bir ifade olmamalidir zira kadinin erkekten farkli yada erkegin gerisinde kalmis oldugu inanisini bir kere daha dile getirmekten baska hic bir ise yaramaz.ustelik feministleri de kizdiracak cinsten bir basliktir bu.
adrenokortikotropik
kadınların acitasyon yollu eşitlik arayışlarını ya da erkeklerin lütfettik dercesine bahsedebildikleri ’kadın olmak’ gururunu yansıtan orda kadın olmak burda kadın olmak anam garip anam modunda bir söz kalıbı kanımca.

kadınları aşağılayan cümleleri gören ve bunlara sinirlenen bayan arkadaşların çoğunun da erkeklerle ilgili genellemeler yaptığı ve erkek milleti tadında açıklamalarda bulunduğu göz önünde bulundurulursa, sözlükte kadın olmak, imtiyaz aramaktan öte bir mevhum olamaz. bunun dışında terörün, savaşın, politikanın vesair dünya görüşünün çoğu noktada cinsiyetten bağımsız olduğu düşünülünce de bir erkekle bir bayanın aynı doğrultuda cümleler kurması yadırganamaz, sadece üslup değişik olabilir ki bu konuda da bir genelleme yapmak doğru olmayacaktır..

hepsinden farklı olarak potansiyel annelik durumları, hormonların verdiği duygusallık ve yer yer bazı konulara duyarlılık gibi durumlar vardır ki bu noktada kadın olmanın hiç bir zorluğunu görmemekteyim, zira kendini bu kadar açık ifade eden kadınlar gördüğüm kadarıyla açıkça takdir ediliyor sözlükte.

mevzu, hakkını vererek kadın olabilmeyi becerebilmekte sanırım.

olgunluğunu, yükünü ve progesteronun ağırlığını taşıyabilmekte..
acilarin kadini bergen
çok zor seydir. allah çolugumuzu çocugumuzu sakinsin sözlükteki kötü kalpli erkeklerden. misal bunlar yemez içmez sana mesaj atarlar, entrylerini takip ederler, sukela oyuyla kizlik zari bozanlar bile varmis ugur dündar geçen çikardi foyalarini ortaya.
zor zanaat caaanim. çit, kirildim...
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol