sözlükte kadın olmak

adrenokortikotropik
kadınların acitasyon yollu eşitlik arayışlarını ya da erkeklerin lütfettik dercesine bahsedebildikleri ’kadın olmak’ gururunu yansıtan orda kadın olmak burda kadın olmak anam garip anam modunda bir söz kalıbı kanımca.

kadınları aşağılayan cümleleri gören ve bunlara sinirlenen bayan arkadaşların çoğunun da erkeklerle ilgili genellemeler yaptığı ve erkek milleti tadında açıklamalarda bulunduğu göz önünde bulundurulursa, sözlükte kadın olmak, imtiyaz aramaktan öte bir mevhum olamaz. bunun dışında terörün, savaşın, politikanın vesair dünya görüşünün çoğu noktada cinsiyetten bağımsız olduğu düşünülünce de bir erkekle bir bayanın aynı doğrultuda cümleler kurması yadırganamaz, sadece üslup değişik olabilir ki bu konuda da bir genelleme yapmak doğru olmayacaktır..

hepsinden farklı olarak potansiyel annelik durumları, hormonların verdiği duygusallık ve yer yer bazı konulara duyarlılık gibi durumlar vardır ki bu noktada kadın olmanın hiç bir zorluğunu görmemekteyim, zira kendini bu kadar açık ifade eden kadınlar gördüğüm kadarıyla açıkça takdir ediliyor sözlükte.

mevzu, hakkını vererek kadın olabilmeyi becerebilmekte sanırım.

olgunluğunu, yükünü ve progesteronun ağırlığını taşıyabilmekte..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol