red kit,asteriks karakterlerinin yazarı.
çocukluğunda uyurgezerdir her gece babası onu kollar ve yatağına geri götürür.doktora gitmek zorunda kalırlar.tabi uyku sırasında yaptıklarını hatırlamadığı için inkar eder babası onu filme kaydeder seyrettiğinde kendisi okuduğu hikayelerin karakterleri gibi olduğunu görür.hikaye okumasını yasaklamıştır doktor sosyal olması için ailesi park vs.lere götürür.ama o yanlız kalmak ister.hayal kurmak ister.babası öldüğünde uykuda yürümeyi bırakır.güvenecek bir şeyi kalmadığında kendisini kontrol etmeyi öğreniyor der.
fransız yazar mutlu bir ailede yetişir.abisi top koşturrken o çizmekle uğraşır.arkadaşlarının idolü olur bir dönem.
18 yaşında bir reklam şirketinde grafiker olarak çalışmaya başlar.1945 ikinci dünya savaşı.orduya giriyor.savaş bitip geri döndüğünde ekonomik sıkıntılar onu bekliyorken yeniden new yorka döner.
yıl 1948,yirmi iki yaşında üniversiteye gitesi gerekirken savaşın yaralarıyla birlikte hayatını kazanmaya çalışıyor.her gittiği kapıdan geri çevriliyor.pes etmiyor.sonra kunen publishers degörsel yönetmenlik işine giriyor.çocuklar için yazdığı dört kitap ilgi görüyor ve tanınmasına yardımcı oluyor.
moris le tanışır.bu kişi onun için red kit karakterinde önemli bir yere sahip olur.
daha sonra iş teklifleri alır ve fransaya geri dönmesi icap eder.yeni yetenekler keşfeder.her renk bir fikrin her ton bir acının yansımasıdır.
1955te uderzo ile tanışır ve edipress/edfrance sendikasını kurar.bir yandan çikolata şirketleriyle çalışırlarken bir yandan da kendileri için projeler hazırlarlar.
1959da edipress/edfrance, pilote dergisini çıkarmaya başladığında goscinny avrupanın en ünlü yazarlarından biri olur.daha sonra uderzo ile yarattıkları asteriks karaktei bir yıldız olur.
hayatı boyunca birbirine benzemeyen karakterler yaratır.bütün hayatı macerayla geçen goscinny 1967de evlenir ve bir kız çocuk sahibi olur.elli bir yaşında ise hayata veda eder.
rene goscinny
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?