reflü

0 /
vuslat
cogunlukla stres yuzunden maydana gelen illet.bu hastaligin tanisi endoskopi ile mumkundur.

dikkat edilecek hususlar;
yatarken vücudun üst kısmının ve başın yüksekte olması yararlıdır. bunun için, yatağınızın baş kısmını yaklaşık 15 cm yükseltecek şekilde destekleyin.

alkol ve sigara kullanmayın

gerekmedikçe aspirin ve diğer ağrı kesici, romatizma ilaçlarıı kullanmaktan kaçının

kafein içeren bütün gıdalardan (kahve, çay, kafeinli-kolalı meşrubatlar, çikolata gibi) kaçının

baharatlı, acılı ve yağlı gıdalardan kaçının

öğünlerde çok fazla yemeyin; bunun yerine, az miktarda ve daha sık (ara öğünlerle) yemek yiyerek midenin gerginliğini ve asit salgısını azaltabilirsiniz

yemek yedikten hemen sonra yatmayın, eğilerek iş yapmayın ve güç gerektiren işlerden kaçının

dar ve sıkı giyecekler giymeyin

atmadan önceki 3 saat içinde gıda almayın; aksi halde yattığınızda midedeki asit miktarı çok olacaktır

sişmansanız kilo verin.

tedavi
ilacla ve yediklerinize dikkat ederek yapilmaktadir.ayrica stresten uzak duracaksiniz.

helipak 7 ya da 14 gunluk paketlerle satilir.hergun 3000 mg antibiyotik midenize iner,
nexium , ikinci safhada kullaniliyor once 40 mg, iyilesmeye gore 20 mg ye dusuyor.
lansor, usttekilere gore daha hafif ilac, agri oldukca kullaniliyor,
gaviscon midenizdeki yanmalara iyi gelen kurtarici,
motilium pek fazla etki etmiyor eger mideniz vasat durumdaysa.
bilgilerinize...
elma sekeriiii
sürekli kusan insan grubudur.zira midelerine dokunacak bir $ey yerlerse misal acılı adana, acılı acılı çıkarırlar her bir yanlarından. yazıktır günahtır, bünyelerinin onlara attıgı bir kazıktır.

sürekli leblebi yemekten bünye igrenir hale gelir artık.bir süre sonra da ne yiyecegini bilemez hale gelirler cunku yedikleri her $eyi çıkarmak ister hastalıklı mideleri. yemek yemekten zevk almamaktır, insan olmanın kötü sonuclarından sadece biridir...
fasa fiso
mide asidini tuttugu icin haslanmis patates, leblebi gibi yiyecekler fayda sagliyor.bir de seftali suyu derdinize biraz derman oluyor.
karagoz tup
reflü ve reflü hastalığı ne demektir ?
reflü’ nün kelime anlamı geri akım ya da geri kaçmaktır ve bize fransızca’dan alınmış latin kökenli bir sözcüktür.

normalde sindirim sistemimizdeki içeriğin hareketi ağızdan, yutma borusuna ; yutma borusundan mideye ve mideden de onikiparmak barsağına doğrudur. bunun tersine, mideden yutma borusuna, ya da onikiparmak barsağından mideye doğru bir içerik kaçması olmaması lazımdır. onikiparmak barsağından mideye doğru bir kaçak olması durumunda bir tip gastrit oluşabilir ve buna tıpta "alkalen reflü gastrit" hastalığı denilmektedir. burada oluşan gastritin nedeni pankreas sıvısı ve safra içeren alkali özellikteki onikiparmak barsağı içeriğinin mide yüzeyinde oluşturduğu hasardır. bu durum çok ciddi problemlere yol açmaz ve ilaçla tedavisi gerekir.

mide içeriğinin yukarı, yutma borusunun içine doğru kaçması ise son derece ciddi sıkıntılara yol açabilmektedir. sonuç olarak halk arasında reflü hastalığı dendiği zaman anlaşılan; mide içeriğinin fazla miktarda yutma borusunun içine doğru geri kaçmasının sonucunda ortaya çıkan bir dizi şikayetlerdir. bu kaçak belli bir sürenin ve miktarın üstünde olunca ciddi problemlere yol açar ve bu önemli bir sağlık sorunudur.
belirtileri
reflü, herkeste zaman zaman görülebiliyor. ancak yemeklerden sonra ortaya çıkan ve günde 10-15 kez tekrarlayan bu durum, kişiyi rahatsız edecek boyutlara ulaştığında hastalık olarak kabul ediliyor.

hastalar, sıklıkla mide yanması şikâyetiyle doktora başvuruyor. bunun yanı sıra; göğüste yanma ve ekşime, boğaza doğru acı su gelmesi , ağız kokusu gibi yakınmalar gelişiyor. reflü bazen nefes alma güçlüğü yüzünden astımla karıştırılıyor, bazen göğüs ağrısı yapıp, "kalp" endişesi yaşatıyor.

özellikle yemeklerden sonra ve tok karnına yatıldığında geceleri rahatsız eden şişkinlik, geğirme ve boğulma, göğüste takılma ve sıkışma hissiyle birlikte kalbe baskı ve çarpıntı hissedilebiliyor, derin nefes almada güçlük çekilebiliyor.

reflü; diş minesi kaybı, ses kalınlaşması, kronik sinüzit, larenjit, hatta astım gibi değişik tablolarla da ortaya çıkabiliyor.

meclupcash
istanbul’da ki yoğun stresten dolayı bu şehirde yaşayan her 10 kişinin 6 sında görülen bir mide kapakçığı rahatsızlığı. en önemli belirtisi ; her an kusabilme potansiyelinizi hissetmenizdir.
metamorphosis
başta bira olmak üzere alkolden ve de tabi ki sigaradan uzak durulmadığı sürece ilacın kralını alsanız bi boka yaramayacaktır. eğer iyileşmek istiyorsanız size tavsiyem sigara ve içkiyi bırakın. bırakamıyorsanız da azaltın en azından. sağlık elden gidiyor, demedi demeyin...
selambengeldim
çikolata, çay, kahve, limon, portakal, mandalina, çiğ sebzeler, yağlı, baharatlı yiyecekler, asitli, alkollü içecekler, meyve suları, kızartmalar... bunları yemeyi size haram kılan illet hastalık. mide kapakçığının bozulması sonucu ortaya çıkar ancak hiatus hernisi(mide fıtığı) ile birlikte seyredebilir. ancak her mide fıtığı olan reflü değildir ya da her reflüsü olan mide fıtığı olacak diye birşey yoktur.
fofay
gecenin bir yarısı kalkıp ne kadar abur cubur,şokella filan yiyip,kola içip mideye 5.5 şiddetli bir deprem yaratma sonucu oluşan hastalıktır.meyva tozu denilen bir çeşit ilaç bu hastalığa iyi gelmektedir.
telsiz arkadasi
her ne kadar mide kapakçığına yapılan cerrahi müdahale ile geçme olasılığı olan bir rahatsızlık olsa da, operasyon sonrası hastanın geğirme yetisi kaybolduğundan, daha farklı rahatsızlıklara sebep olunabilir. reflü bu müdahale ile geçmediyse ve geğirme yetisi de kalmadıysa, hastanın helvasının kavrulmaya başlanması için gerekli malzemelerin alışverişine erkenden başlanılması tavsiye edilir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol