planetside 2

galahad
Çok eski bir oyun. Çıktığını dün gibi hatırlıyorum. Baya hype yaptırmışlardı. devasa savaşlar, çok büyük haritalar, neredeyse 1000 kişinin bulunduğu savaş alanları, her türlü araç uçak ne varsa artık...
oyunun çıkış tarihi 2012 ve aylar sonra bu oyun 10 yaşına girecek. Çıkışı daha dün sanki, düşündükçe garip oluyorum...

Yıllardır başladım, başlayacağım diyerek ertelediğim ancak en sonunda zincirlerimi kırarak geçen hafta ps4 tarafında başladığım oyundur.

Şimdi Oyun, fps kamera açısına sahip bir mmo yapımı. Devasa çoklu oyuncu, nasıl çevirilirse artık. Aynı zamanda oynaması da ücretsiz. Klasik fps oyunundan beklediğiniz her şey bu oyunda var. Heavy assault, medic, engineer, sniper özel sınıfı ( adı aklıma gelmedi ) birkaç tane daha sınıfın da dahil olduğu geniş bir yelpazesi bulunuyor. Silah çeşitliliği de ortalama seviyede. Bazı silahları açmak uzun süre istiyor. bazıları daha kolay ancak aralarındaki fark çok az. Tabiki olay aim almakta bitiyor. İyi aim kullanan birisi için en kötü silah bile ölümcül. Yani sonuç olarak 5-6 tane piyade sınıfın her birinin shotgun, smg, lmg, assault rifle diye de ayrı ayrı silah sekmesi olması, kabul edilir şekilde çeşitlilik katmayı başarmış. Yine de ortalama.

Sadece piyade değil elbette. Oyunda yine neredeyse çoğu savaş oyununda görebileceğiniz her araç var. Biraz farklı tasarımlar var ama oyunun gelecek tema tarzına uygunlar. Savaş uçakları biraz garip ama onlar da eksik değil.

Planetside, aslında bugün baktığımız zaman bf veya cod oyunlarından neyi fazla yapmış olabilir ? Diye düşünmüş olabilirsiniz. Yani bu sayılanları neredeyse çoğu oyun yapıyor. Bu yıllarda bf3 çıkmışlığı var ki oyunun şöhreti üzerine diyecek laf yok.

Bu oyunun en iyi yaptığı iş ve farklı iş; oyuna girdiğinizde herhangi bir oyun moduna veya lobiye dahil olmuyorsunuz. Girdiğiniz an ( kendi lobinizi saymıyorum) savaşın ortasındasınız. Sürekli akan ve durmayan bir oyun sistemi var. Başta söylemedim ama oyunda 3 farklı ırk var. Büyük haritada bu ırkların birbirine üstünlük mücadelesi var. Haritanın büyüklüğünü de şöyle vereyim, savaş uçağıyla haritanın bir ucundan diğer ucuna gitmeniz en az 3 4 dakikanızı alır. Öyle devasa alanlar var. Tabiki genişlik böyle olunca oyuncu sayısı da çok fazla oluyor. Buna bağlı olarak da oyunda tam olarak bir savaş havası alabilmeniz kuvvetle muhtemel.

Oyunun bu yönü çok başarılı. Squad ile hareket etmek, görev dağılımı yapmak falan keyifli işler.

Her şey güzel mi güzel lakin yıllar bu oyundan çok fazla şey götürmüş. Çıktığı yıllara göre zaten çok iyi bir oyun ama günümüz grafik teknolojisinin artık altında kalmaya başladı. Eh be kardeşim 2012 diyoruz, bir zahmet yaşlansın diyorsanız da haklısınız. Oyunlar bile yaşlanıyor, buruşuyor.

Ancak, bu demek değil ki oyun ölü durumda. Hiç öyle değil. Ps4 tarafında kemik kitle var. Gündüzleri çok aktif olmasa da akşamları haritaların en azından 150 200 kişi gördüğünü tahmin ediyorum. Çok havadan bir tahmin ama fazlası da olabilir.

Biraz daha oynayıp öyle bırakacacağım ve oyunu güzel şekilde hatırlayacağım. Çünkü Millet oyunu hatim etmiş. Nefes aldırmıyor namussuzlar .

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol