merkez bankası

0 /
independence
para basan, tum bankalarin i$lemlerinin son noktasi olan, yabanci paralarin ini$lerini / ciki$larini kontrol eden, gerektiginde de mudahalede bulunan banka.dolar cok du$erse piyasadan yuklu miktarda dolar alir.amac ihracatciyi ve ithalatciyi magdur etmemektir.dolar alip ba$ini yururse tepelere dogru elinden yuksek miktarda dolar cikartarak fiyatlarin ya du$mesini ya da sabitlenmesini saglar.boyle gorevleri vardir bu bankanin i$te.
xerxes
başına türbanlı bir eşi olan birinin atanmak istendiği banka, devlet kuruluşu. muhtemelen akp’nin amerika’ya yaranmak, dalgalı kur politikasının iyice bokunu çıkarmak amacıyla yaptığı bir tezgah olarak görünüyor. apaçık ortada...
deftones
merkez bankası başkanlığı için ""vekaleten"" atanan herif akpnin bir numaralı yalakasıdır. dil kasları kuvvetli heralde?.. recep tayyibe sormak lazım..
p t n
görevi fiyat istikrarini saglamak olan, bunun icin cesitli enstrumanlar kullanan ama en yaygin olaninin doviz islemleri oldugu, hukumet uygulamalarindan etkilenmemesi icin yonetiminin bagimsiz olmasi gereken, gecmis donemde serdengecti yonetiminde gorevini layikiyla yapmis olsa da soylenildigi gibi harikalar filanda gerceklestirmemis olan kurumdur. fakat bu bankaya hic yaramayan birsey varsa o da belirsizlik ve istikrarsizliktir. amerika’daki versiyonu greenspan prostati agzina gelecek yaşa (saniyorum 92) kadar gorev basinda kalmistir ki agzini açsa faizleri %0,25 oynatsa bilinir ki dunya da bir yerde birileri sayamayacagim kadar sifirli dolarlari kazanir ya da kaybeder. bizde ise oneminin bir onemi yoktur, bizim olsun temiz olsundur.
idiamin
tayyip erdogan tarafından tüm kamu bankaları mudurlukleriyle birlikte istanbul’a taşınacağı açıklanmış kurum.
ankakusu
ne sebeple istanbul’a tasinacagini çözemedigim kurumdur. yok istanbul ekonominin merkeziymis falanmis, filanmis... sanki paralar kamyonla tasiniyor. ben tatmin olmadim bu açiklamalardan.

eger bir gün merkez bankasi tasinacaksa bu istanbul’a degil, çok daha ger kalmis bir yere yapilmalidir.

bir de bu var; #590269
john maynard keynes
hocalarimdan ve merkez bankasi eski baskanlarindan gazi ercel’e bu soruyu aylar once sormustum ben de "neden istanbul’a tasinmiyor?".cevabi ise levent’te merkez bankasi’nin bir arazisinin hali hazirda bulundugu fakat calisanlarin gelmek istememesi sebebiyle 2000 yilindan bu yana ertelendigi olmustu.

peki neden istanbul’a tasinmali?elbetteki paralar artik kamyonla tasinmiyor eft denen bir sey var,fakat merkez bankalarinin finans cevrelerine yakin olmasi her zaman icin bir avantaj saglar,daha iyi kulis yapilir daha hizli hareket edilir ve merkez bankasinin etki alanini arttirir.kaldi ki onumuzde istanbul’u finans baskenti yapmak gibi (bana gore son derece hayalperest) bir proje varken merkez bankasinin hala ankara’da kalmasi soz konusu olamaz.
independence
bugun tum sistemleri cokmu$(ama soylenilenlere gore eft lerde guncelleme soz konusuymu$ da ben pek yemedim sanki.) ve yollanilan eft lerin hepsi yari yolda kalmi$tir sayelerinde.ilerleyen saatlerde duzelecekmi$ in$allah.
igor
bu bankada eft lerde problem oldugu gercegine bugun sabah 10 da yaptigimiz islemin karsi hesaba saat 14:30 da varmasindan anliyoruz. nerden mi biliyorum iki hesapta bana ait.

edit: entry girdigim zamandan sonra eft nin hesabima gelmesi gibi ve bunu benim bilmem gibi bir ihtimal olamayacagindan saati gotumden attigim anlasilmaktadir ancak hata payımız yarim saat ile sinirlidir kisacasi para hesaba 14:00 civari gecmistir.
angelus
sabah saatlerinde yapmadığım bir eft nin 14:30 itibari ile diğer hesaba aktarılmadığını görmemle birlikte eğer ki sabah saatlerinde bir eft yapmış olsaydım o esnada sistemlerdeki arıza nedeni ile eft nin ancak 14:30 itibari ile diğer hesaba ulaşacağını, ve böylece de ilgili arızanının giderildiğini öğrenmiş bulunacaktım şu saatler itibariyle. evet.
nys
merkez bankasında bugün çökme varmış. yazık bu bankacılara bu saate kadar bankada çalışmaktalar. bankalar arası eft ve havale durmuş bulunmakta. sanırım halada devam etmekte.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol