mehmet şimşek

0 /
yuzdeyirminoktayetmisdokuz
kendisi merrill lynch türkiye şefliği yapmış, ve yeni müstakbel ekonomi bakanımız olmaya uygun görülmüş zat-ı muhteremdir. tekstilin çin’e devredilmesini öngören bir açıklama yapmış ve tekstilcilerin tepkisi üzerine, tıpkı kabinenin başı gibi "yanlış anlaşıldım, ben kar marjı düşük tekstil ürünlerinden söz etmiştim...", diyerek kıvırtmıştır. biri lütfen şunlara enine boyuna düşünüp; özneyi, tümleci, yüklemi net şekilde belirterek konuşmayı öğretsin. hükümetin icra makamı olduğunu anlayıversinler artık, her kelimeden önce bir yutkunun yahu...
ibi ismet
yeni bakanımız. geldiği gibi ortalığı karıştıracak açıklamalarda bulunan milletvekilimiz. bu açıklamalara iş adamlarımız, tekstilcilerimiz çok kızmış; neden kızıyorsunuz yahu zaten akp ye alenen destek verip, her türlü ekonomik faaliyetine istikrar, yükseliş, başarı demediniz mi. hadi bakalım.
independence
türkiye büyük millet meclisi 23. dönem milletvekili
mehmet şimşek gaziantep
mehmet şimşek, 1 ocak 1967’de batman arıca’da doğdu. babasının adı hasan, annesinin adı mehdiye’dir. ekonomist; ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi’ni bitirdi. yüksek lisansını ingiltere’de university of exeter’de tamamladı. abd büyükelçiliği’nde ve deutsche menkul kıymetlerde kıdemli ekonomist olarak çalıştı. bir süre ubs bankası hisse senedi analiz birimi’nde görev yaptıktan sonra uluslararası finans kuruluşu merrill lynch’te ekonomist ve stratejist olarak çalıştı. aynı kurumun avrupa, ortadoğu ve afrika bölgesi makroekonomik araştırmalar bölüm başkanlığı görevini yürüttü. 60. hükümet’te devlet bakanlığı görevine atandı. hükümette yapılan değişiklikte, maliye bakanlığı görevine getirildi. çok iyi düzeyde ingilizce bilen şimşek, evlidir.

john maynard keynes
bugün de istifa etmezse ne zaman edecektir merak ediyorum.

#980452.

aynı şeyi ben yapsam götümden kan alırlar tabi, 5 dönem dyh mali tabolalarının konsolidasyonunu yaptım, bütün verileri türkiye’de herkesten önce ben biliyordum ama kimseye söylemedim, neden? etik denen bir şey var da ondan. kendisinin acilen istifa etmesi, olmadı görevinden alınması lazımdır.
elma sekeriiii
tüm toplumdaki soru şuydu:

"deprem vergisi olarak toplanan paralar nereye gitti?" malum, kıçıkırık, soğuktan koruyamayan muşamba benzeri bir çadır bile memleket sorununa yol açtı biliyorsunuz.

bakan şimşek ise, verginin tek bir kalemde toplanıp o kaleme harcanmaması gerektiği inancında olduğunun altını çizip; deprem vergilerinin türkiye’nin ihtiyaçları için (sağlık eğitim yol yapımı) vs gibi yerlere harcandığını söyledi.


bak şimdi, yine sinirleniyorum. ya biz kaz beyinli falan mıyız??????????????????????????????????????????????????????????????!!
yok direk sorayım ya da, biz aptal bir millet miyiz sayın bakan ama bakamayan???!

her yıl, mecliste bütçeler görüşülür. her bir bakanlığın payı bellidir. o oranda da gerekli yerlere gerekli miktarlarda harcama yapılır.

bu alanda toplanan verginin adı: deprem vergisi’dir. sen, deprem için toplanan bir vergiyi tutup; "ayh buranın da duble yola ihtiyacı varmış verelim gitsin" deme lüksünün olmadığı bir alandasın! bırak onu da karayolları düşünsün ya! yetmiyorsa bütçesinin artmasini talep etsin, sana nedir bundan be adam?????!
sen, deprem kuşağının tam üzerinde yerleşke kurulmuş bir coğrafyanın bakanısın! bu ülkenin bu vergiden gelen paraya depremde harcamak için ihtiyacı var! kızılay’a bağış yap; çadır al, insanlara konut yap (((sonra da konuk evi yap depremzedeleri dışarı at di’mi?))) depremzede maaşı bağla, ne bileyim bir sürü icraat var bu parayla yapabileceğin.
hem sürekli bir paranın bir kenarda tutulması gerekiyor, kim bilebilirdi 7 şiddetindeki bir depremin van’ı vurabileceğini ha?

ya çok cahil laflar bunlar, yapmayın. o kadar da kaz beyinli değiliz ne olur anlayın!!!!!!
independence
kendisi hakkinda endi$eleniyorum ben.

bugun bütçe çalışmaları esnasinda tv’de izledim kendisini. konu$urken zaten soyledigini anlamiyorum da, uzerine iki beden bol gelen takim elbisesi ile birlikte ayakta zor duruyor izlenimi yaratti bende. her an mikrofonun ba$inda bayilip yere yigilacak sandim.
independence
ikiz bebek bekliyorlarmi$ e$i ile birlikte.

http://fotoanaliz.hurriyet.com.tr/galeridetay/71796/4369/1/24447577/mehmet-simsekin-ikiz-bebek-sevinci
aysemayse
devlet erkanının, ölümlerden ve yaralılardan bihaber olduğunu göstermiştir. eyvallah bir yanlışlık oldu da, yani devlet terörünün canına kastettiği gencecik adamlardan da bir haberiniz olsun yahu !! insan iyi niyetli ya da değil, okuyunca üzülüyor.

http://www.radikal.com.tr/turkiye/mehmet_simsekten_twitterda_berkin_elvan_potu-1150985
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol