mehmet şimşek

elma sekeriiii
tüm toplumdaki soru şuydu:

"deprem vergisi olarak toplanan paralar nereye gitti?" malum, kıçıkırık, soğuktan koruyamayan muşamba benzeri bir çadır bile memleket sorununa yol açtı biliyorsunuz.

bakan şimşek ise, verginin tek bir kalemde toplanıp o kaleme harcanmaması gerektiği inancında olduğunun altını çizip; deprem vergilerinin türkiye’nin ihtiyaçları için (sağlık eğitim yol yapımı) vs gibi yerlere harcandığını söyledi.


bak şimdi, yine sinirleniyorum. ya biz kaz beyinli falan mıyız??????????????????????????????????????????????????????????????!!
yok direk sorayım ya da, biz aptal bir millet miyiz sayın bakan ama bakamayan???!

her yıl, mecliste bütçeler görüşülür. her bir bakanlığın payı bellidir. o oranda da gerekli yerlere gerekli miktarlarda harcama yapılır.

bu alanda toplanan verginin adı: deprem vergisi’dir. sen, deprem için toplanan bir vergiyi tutup; "ayh buranın da duble yola ihtiyacı varmış verelim gitsin" deme lüksünün olmadığı bir alandasın! bırak onu da karayolları düşünsün ya! yetmiyorsa bütçesinin artmasini talep etsin, sana nedir bundan be adam?????!
sen, deprem kuşağının tam üzerinde yerleşke kurulmuş bir coğrafyanın bakanısın! bu ülkenin bu vergiden gelen paraya depremde harcamak için ihtiyacı var! kızılay’a bağış yap; çadır al, insanlara konut yap (((sonra da konuk evi yap depremzedeleri dışarı at di’mi?))) depremzede maaşı bağla, ne bileyim bir sürü icraat var bu parayla yapabileceğin.
hem sürekli bir paranın bir kenarda tutulması gerekiyor, kim bilebilirdi 7 şiddetindeki bir depremin van’ı vurabileceğini ha?

ya çok cahil laflar bunlar, yapmayın. o kadar da kaz beyinli değiliz ne olur anlayın!!!!!!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol