lolita

0 /
laluska
vladimir nabokov’un aynı adlı romanından stanley kubrick ve adrian lyne tarafından sinemaya uyarlanmıştır. adrian lyne versiyonu fikrimce daha başarılıdır nitekim başrolde oynayan dominique swain isimli genç kız çok başarılı bir performans sergilemiştir. her halükarda kitabını tercih ederim ve herkese okumasını salık veririm.. vladimir nabokov’un kitabı bir arkadaşına yolladığında dediği gibi "lütfen lolita’yı okurken onun son derece ahlaklı bir kitap olduğunu unutmayın".


"dilin ucu damaktan dişlere doğru üç basamaklık bir yol alır. üçüncüsünde gelir, dişlere dayanır: lo-li-ta"
goetica
$eker gibi bir kokuya sahip olan özellikle yaz aylarında kullanılabilitesi çok yuksek olan bir kez sıktığınızda bile uzun bir süre üzerinizde kalan parfum.erkekler için olanı da pek güzel kokar.
(bkz: lolita lempicka)
hobaa
süper kışkırtıcı bir hatun,manyak bir adam(jeremy’e taparım),tutkulu bir yönetmen,çapraşık ilişkiler.sonuç;filmden çıkarken başının dönmesi,ayaklarının yerden kesilmesi.
muque
hayatının baharında,saçlarını iki yandan toplamış kızlara kimi çevreler tarafından verilen çağırışıma açık genelleme.
amphibia
birçok insanın sadece adrian lyne yapımı bi film olarak bilmesine çok kızdığım nabokov’un muhteşem bir kitap,bir klasik.
üstelik kubrick yapımı daha güzel
hergele
abaza gencliğin hayalinde yatan hatun tipinin(profili) genel adı.kimi zaman rüyada, kimi zaman bir dergide, kimi zaman bir cd de.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol