leonardo dicaprio

0 /
muque
doğum: 11 kasım 1974

tam ismi : leonardo wilhelm dicaprio

hamile olan annesi irmelin dicaprio, uffizi müzesinde bir leonardo da vinci resmine bakarken bir tekmeleme hisseder. böylece doğacak çocuğunun adını leonardo koymaya karar verir.

henüz bir yaşına gelmeden annesi ve babası ayrıldılar fakat görüşmeye devam ettiler. bugüne kadar parasal konularla annesi ilgilendi. babası da gelen bütün senaryoları okuyor.

televizyon: leonardo ilk tv oyunculuğunu 4 yaşında romper room adlı dizide yaptı. daha sonra santa barbara dizisinde mason capwell karakterini canlandırdı.

"critters 3" ve "poison ivy" gibi filmlerde oynadıktan sonra robert de niro’un yanında oynadığı "this boy’s life" filmindeki rolüyle dikkatleri üzerine çekti. "what’s eating gilbert grape" filmindeki zihinsel özürlü tiplemesiyle oscar’a aday oldu. "the basketball diaries"le tanınmaya başladı.

2.5 milyon dolara oynadığı "titanic" filmindeki rolüyle tüm dünyada tanınan bir isim oldu.






laluska
10 yaşındayken filan aşık olduğum aktör şeysi. şimdilerde hiç beğenmemekteyim. doğru düzgün bir yapımda yer almışlığı yoktur, yeteneği de sınırlı.
passive
tek suçu titanic ve the man in the iron mask’te oynamış olmasıdır. çünkü bu iki film onun oyunculuğunu değil yakışıklılığını ortaya çıkarmıştır ve bu iki filmden sonra insanların gözünde ’leonardo di caprio iyi bir oyuncu değil lan, sadece yakışıklı’ şeklinde saçma sapan bir fikir oluşmuştur ,o ne yapıp edip o saçma önyargıyı yıkamamıştır. he şimdi diyeceksiniz ki ’yaw arkadaşım bi siktir git. brad pitt’te portakal gibi çocuk ama o yıkmış işte tabusunu. herkesten takdir gören başarılı bi oyuncu olmuş’ dersiniz, haklısınız. ama bunu derken bi düşünün. brad pitt bugüne dek titanic gibi the man in the iron mask gibi oyunculuğu değil de sadece tipi ortaya çıkartan ve sokaktan geçen bir adamın da oynayabileceği kadar kolay bir rolde oynamış mıdır? oynamamıştır... brad pitt akıllılık etmiş ’aaa şöhret oldum gideyim de saçma sapan filmlerde oynayayım’ dememiş, eli yüzü düzgün filmlerde rol almış ve en önemlisi akıllılık edip david fincher gibi mükemmel bir yönetmeni de yanına çekmiştir.

demek ki neymiş? ’anam şöhret oldum. gideyim de titanic gibi gudik bi filmde oynayayım’ demek dinimiz açısında günahmış, harammış.
hmmmmmtmmcnm
oscar ı bunca sene neden alamadı bilemem ama bence bu konuda fazla hırs yaptı. hırsı yüzünden olmadık şeyler yapmış veya söylemiş olabilir. kendi piyasasında kulaktan kulağa yayıldı. sosyal medyayla, capslerle bütün dünyanın bir şekilde haberi oldu. sonuç olarak adam oscar ın trollü oldu. o kadar ödül alamamış ünlünün arasından göze batmasının sebebi budur.
parasizasker
daha öncesinde çektiği filmlerin en az 3 ünde oscar ı hak etmesine rağmen, amacına ulaşamayıp 2016 yılı oscar ödüllerinde en iyi erkek oyuncu ödülünü alan yetenek abidesi hollywood aktörü.
okolay
basketbol günlükleri filminde oscar'ın tartışmasız kucağına yerleştirilmesi gereken oyuncudur. emekliliğe ayrılıp siyasete atılcakmış hissi yaşadığım kişidir.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol