yıllardır tarih derslerinin ilk konularından biri eski çağ.
kalkolitik
(bkz: chalcolitique)
adını taşın yanısıra bakır kullanımından da alan kalkolitik çağ, kültür tarihinde ilk ön kent kültürlerinin başladığı dönem olarak bilinir. yeni veriler, madenin ilk işlenmesinin neolitik çağın çanak çömleksiz evresinde başladığını ortaya koymuşsa da, kullanımının çeşitlenmesi ve yaygınlaşması bu dönemde gerçekleşmiştir. mö yaklaşık 5.000-3.000 yılları arasına tarihlenen kalkolitik çağ, ilk, orta ve son olmak üzere üç aşamada incelenir.
bu donemin neolitik donemden farkı, insanların artık buyuk yerleşim yerleri olusturması ve nufus artısıdır.insanoglu gelismeye cogalmaya baslamıstır.kalkolitik cag sadece ureme ve yerleşimin dısında insanların ilk defa arac - gerec yaptıkları donemdir.taslara sekil verilmeye baslanmıs yapılan kap kacaklar motıflerle suslenmeye baslanmıstır.insanların ticareti burada ogrendiği rivayet edilir.tabi ticaretten kastım bakır kap verip bir keci almak gibi.
ilk madenler bu donem de bulunmustur.insanlar ham komurle tanısmıstır.bakırı bulmuslar sekil verme basarısını geliştirmişlerdir.
ilk madenler bu donem de bulunmustur.insanlar ham komurle tanısmıstır.bakırı bulmuslar sekil verme basarısını geliştirmişlerdir.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?