house of the dragon

galahad
Game of thrones yan projelerinden biri. Geçen hafta yine hbo tarafından yayınlanmaya başladı.

Dizi, targaryen hanedanlığına odaklanıyor. Game of thrones bildiğimiz üzere targaryenlerin tarihindeki detaya inmemişti. Doğruca iktidarı kaybettikleri zamandan başlatıyordu.

Bu dizide adından da anlaşılacağı üzere targaryen ırkının geçmişine gidiliyor. Yani orijinal game of thrones öncesine.

Ben ilk bölümü izledim. Normalde game of thrones izkerken nasıl bir hava alıyorsanız, bu dizide de ondan aşağı kalır yanı yok. Ben zaten burada geçen kurgusal evreni çok sevdiğim için senaryo şöyleymiş, şu karakter zenciymiş falan hiç takılmıyorum. Adamların çekim kalitesi, oluşturdukları evren ve dizinin kendine has havası hoşuma gidiyor. Nasıl yapıyorlar bilmiyorum ama game of thrones ve bu projenin diğer dizilerden ayrılan yanı var. Büyüsü mü desem, atmosferi mi desem bilmiyorum ama kesinlikle farklı ruhu olduğuna eminim.
galahad
dizi harika gidiyor. kimsenin ağır eleştirisine kulak asmıyorum. ben izlerken game of thrones havasını alıyorum. dizinin kendisi de aynı evrende geçen bir yapım olduğunu güzel vurguluyor.

Her şey iyi, güzel ama üçüncü bölümdeki okçu sahnesini neden yaptınız be kardeşim ? anlam verememek bir yana, sinirlerimi bozdu. uhud savaşında tepeyi terk eden okçular bile bu sahnede daha başarılı olurmuş.
galahad
Dördüncü bölümüyle iyice beni mızmızlandırmaya başladılar. Yiyişme sahnelerinin bokunu çıkartmaya gerrk var mıydı merak ediyorum. Dizi ilk 2 bölümle çok sağlam başladı da son 2 bölümüyle beni biraz huysuzlandırdı. Umarım beşinci bölüm başlangıç kalitesine döner.
galahad
3.bölümden sonra ivmesi doğruca aşağı doğru kaymıştı. hatta baya kötüydü. ancak son çıkan 8.bölümle benim gözümde yine zirveye çıktı. her saniyesi önemli, akıcı ve anlamlıydı. biraz hüzün vardı, biraz gerginlik.

dizinin sezon finalini de tahmin edilebilir olmaktan çıkartmış oldular. yoksa normal seyrinde devam etseydi olacaklar aşağı yukarı belliydi. sanki bu bölümde başka birilerinin kalemi değmiş. öyle hissettim.
jacksparrow
GOT serisinde değinilmeyen targaryen ailesine odaklanıyor. Krallığı nasıl kaybettiklerini konu alan bir dizidir. GOT zamanı yüzeysel anlatılan konuya derinlemesine iniliyor. GOT kadar olmasa da güzel dizi izlenir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol