hesap işletim ücreti

0 /
independence
bildigim kadari ile tum bankalarin 6 ayda bir hic haberiniz bile yokken hesabinizdan kestigi ucret.hem benim parami kullanacaklar bankalarinda hem de parami kullandiklari icin komisyon gibi bir $ey alacaklar.ilahi adalet bu olsa gerek.ayrica garanti bankasi 6 ayda bir 23ytl hesap i$letim ucreti keserek sanirim tum bankalari bu konuda sollami$tir.
sepulturk
bazı bankalarda otomatik ödeme talimatı verildiğinde alınmayan haraçtır. eğer hesabınızda 25 milyon varsa ve o haftayı sadece bu parayla geçirecekseniz bankaya bir gidersiniz para yok. bankayı arasınız işin aslını öğrenirsiniz. ana avrat küfür edersiniz, aç kalırsınız.
igor
bir zaman finansbank a gittigimde yurdum bayaninin basina gelen durum; bu bayan hayatinda bir kez bile kredi kartini kullanmadigini anlatip, borcu oldugu iddasiyla kendisinden para isteyen bankamsida gise gorevlisine sikayette bulunurken, gorevli zatin "ben bilmem, yapcan,etcen,..cen..cen" derken gayet kustah bir tavir icinde olmasi sinirlenilesi, kafa atilasi bir olay olarak hafizada kalacaktir, kalmalidir. ayrica (bkz: finansbanktan nefret ediyorum)
independence
en cok da garanti bankasi’nin bu i$lemi yapmasi koyar insana.parasi bir $ey degil ancak ki$iden habersiz onun ozel hesabindan para kesmek ne demek.sordun mu bana, yapabilir miyiz bu i$lemi dedin mi?

demedin.

kendi hesabimdan 1500ytl eft yahut havale cikartmaya kalktigim zaman yahut yine bu miktarlarda bir ali$veri$ yapmaya kalktigim zaman "alo iyi gunler indy bey.hesabinizdan bu miktarlik bir ali$veri$ yapilmaya cali$iliyor.onay veriyor musunuz?" diye sormasini biliyorsun.kendi parami ben kullanirken bana hesap soracaksan, benim parami benden habersiz kullanmayacaksin, nasil ki eft havale yahut ali$veri$lerimde bana telefon acip soruyorsun, o zaman bu i$lemi yapmadan once de soracaksin.telefon actigin zaman 27ytl icin "hayir olmaz alamazsiniz" demeyiz herhalde.

bir de sagda solda garanti bankasi icin turkiyenin en iyi bankasi $eklinde konu$up duruyoruz.
atacamadesert
başıma geldiği zaman çeşitli beddualarla karşıladığım olay.

- atacama hanım geçen ayki kredi borcunuz ödenmedi.
+ ay ama neden? ben tam yolamıştım?
- bi saniye bakiim.. hmm.. hesap işletim ücreti alınmış..
+ hay ebenzn_ %%&&%+%&^£##$!?!
- efenim?
+ yok bişi! benzin fiyatları da arttı diyordum.
daruga
bankayı arayıp biraz yaygara yapıldığında iade edilebilen kesintidir. hareketli bir kredi kartınız varsa tamam kapatın hesabı da kartı da istemiyorum tribi yaptığınız zaman hesap işletim ücretini iade ederler.
immortal09
garanti bankasının en yüksek aldığı 6 aylık soygunculuk. her seferinde 36 tl çekiyor. bide öğrenci kartı alıyorsun sana hiç ücret alınmayacak diyorlar zamanı gelince 36 tl çekip parayıda iade etmiyorlar artık 10 tl çekileceğini söylüyorlar.
deep driver
dilekçeyle itiraz edilince geri alınabilen, aynı zamanda kanunen de usulsüz olan kesinti. söz konusu dilekçe örneği (http://www.tuketiciler.org/files/hesap-isletim-ucreti-iadesi-bankaya-1.doc) doldurulduktan sonra ilgili şubenin müşteri ilişkileri yöneticisine verilir, birkaç gün içinde de iade haberi gelir. burada önemli olan insanların hakkını aramasıdır, hakkını aramayan soyulmaya devam eder. pekçok kişi itiraz etmediği için de bu usulsüz uygulama sürmektedir.

edit: bu entry’deki mevzubahis banka halk bankası’dır.
independence
sozlukteki yazilari okuyup bir hi$imla 0212 318 18 18 no’lu garanti bankası’na ula$tim ve "yapilanin tamami ile hukuk di$i bir gasp oldugunu, en kisa surede bugune kadar hesabimdan kesilen tum hesap i$letim ucretlerinin hesabima en kisa zamanda iadesini" talep ettim, aldigim cevap tam olarak $uydu;

yasal haklariniz sizde saklidir ancak biz bu konu ile alakali herhangi bir geri odeme yapamamaktayiz. dilekcenizi yollayabilirsiniz ancak $u anda sesli yanit sisteminde de kayitli oldugu uzere ben size gereken bilgiyi verdigim icin talebini i$leme alinmayacak ve size geri donu$ yapilmayacaktir
dolayisi ile anladigim kadariyla gasp edilirsiniz ama gasp eden kurum sizin dilekcenizi dahi i$leme almaz. ne ho$.
deep driver
garanti bankası gibi bankalar dilekçeyle itiraza rağmen ödemiyor, işi yokuşa sürmek istiyorlarsa bu durumda çözüm tüketici sorunları hakem heyeti’dir. heyete yapılacak bildirim neticesinde sorun heyet ya da tüketici mahkemesi ile çözülebilir. her ne kadar uğraştırıcı gözükse de bankaların hesap işletim ücreti gibi haksız kazanç elde etmelerine yönelik mücadele yolları açıktır. 75 kuruş için vatandaşa dava açmayı bilen bankalara hesap işletim ücreti rezilliğine dur demek gerekiyor.

lüzumlu olabilecek link: http://www.tuketiciler.org/?com=files.read&id=12&pid=87
imphotep
otomatik ödeme talimatı ile bu parayı almayacağını söyleyerek artık suratlarının nasıl keçeye dönüştüğünü gizlemiyorlar bile. ayıp arkadaş! 38 lira bir haftalık öğlen yemeği param lan benim.
mudo
bankacılık bir hizmet sektörüdür.
bunun karşılığını alacaklar tabi.
"vermem ben" diyenler, "sektörsün gitsin" diyebiliyorlar.
nasılsa birlikte hareket etme bilinci yok bu toplumda!
bunun bilincindeler!
antheus
bankayı kiralık ev gibi düşünürsek; bu evin de boyut itibariyle binlerce, onbinlerce kiracısı olabilecek kadar büyük olduğunu hayal ettiğimizde, kiracılardan her birine düşen kira payı diyebiliriz...
independence
bak haziran ayi da geldi, $imdi bankalar dadanacaklar hesaplariniza ve "çalacaklar" paranizin belirli bir kismini.

calacaklar dedim evet, cunku neden?

internet $ubesinde zaten yaptigin her i$lemden para vermiyor musun?

veriyorsun.

zaten senden bedelini fazla fazla tahsil ettikleri bir hizmetin(?) yeniden ve senden habersiz bedelinin alinmasi hirsizliktir ve hirsizlar calar.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol