hayatın eski mutlulüğü vermemesi

lady rosenred
çocukluk dönemini geride bırakalı yıllar olmuştur..gençlik ve tabiki ergenlik döneminin getirdiği buhranla cebelleşmeye başlamışsındır.hayatı yavaş yavaş öğrenmek,sorumluluk alma bilincinin edinilmesi,dersler,arkadaşlar aile derken az da olsa mutluluğu hissedebiliyorsundur.yetişkinlik döneminde ise hayat eskisi gibi değildir artık daha bir zorlaşmıştır.yüklenilen sorumluluklar,okul,iş,aile,sevgili..her birine vakit ayırmak için kendinle ilgilenemez olursun.onların getirdiği olumsuzlukar da eklenince mutlu olmak,mutluluk kelimesi yabancılaşmaya başlar.çocukluğunu özlersin işte bu anda ama zamanı geri döndüremezsin.."ahh" çekersin derinden,gözlerin dolar,çocukken sahip olunan saflık,tasasızlık sona ermiştir.şimdi hayatın olumsuzlukları ile baş etmek ve mutlu olmayı istemekten başka elinden bir şey gelmez.bu nedenledir hayatın eski mutluluğu vermemesi..
schenardi
bu cümlenin bir şey ifade etmesi, ancak ve ancak hayatın bu cümleyi sarfedecek kişiye eskiden saf mutluluk vermiş olması halinde mümkündür.
brahma
10 yaşından sonra ülkemizde herkesin başına gelen durum: anadolu lisesi sınavı fen lisesi sınavı derken öss bide üstüne üniversite.. derse boğulan beyinlerin eğlencek şey bulamaması..ya da ders çalışması gerekirken konserlere, içmeye giden kişinin sınavlar geldiğinde bundan pişmanlık duyması.
su hayat bitsede gitsek
depresyondakılerın ruh hali olanı degilde biraz bilmemın sorumluluk sahibi olmanın yapıp ettiklerinizin farkında olmanın bilmenın kapısından iceri girince sahıp olunan ruh hali. ama daha saglamı hayattan kasıt ınsanlar sa kafasında surekli birileri ile mucadele edenlerse..hayat insanlardan ibaret degil demek isterim dunya vatandaslarına...
selam ederim.
greyfurt
bunyenin "yeni mutluluklar kesfetme mekanizmasi"nin islevini aksatmasindan dogar. bol sabir ve sosyallesme bu hastaligin ilacidir.
not: mal gibi oturup bu durumun gecmesini bekleyenlerde hastalik kroniklesbilir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol