güçlü türkiye partisi

le petit prince
ilk defa duyduğumda partinin adıdır.

"serbest piyasa ekonomisini savunuyorlarmış ama sosyal adaletten yanaymışlar. bu yüzden kendilerini “sol pozisyonlara daha duyarlı” olarak görüyorlar."

şuna ’sosyal piyasa ekonomisi demek istiyoruz’ diyelim önce...

sonrasında sitesinde hiçbir şekilde ekonomik çözümler hakkında bir şey bulamadığım partidir. sorunları biz de biliyoruz, hatta sizin bu "yıkacağız" dediğiniz sistem de biliyor. siteyi biraz daha incelediğim sağlam bir parti manifestosunu göremiyoruz(m). kabataslak bir liberal politika güdeceğiz, haklar-özgürlükler deyişinden ibaretmiş gibi geliyor...

ve partinin "doktrin" ile "ideoloji"yi karıştırdığını düşünüyorum. -izmleri bırakmak, ideolojik bakışı değiştirmez. "izmleri terk ederek, önyargıların olmadığı," derken zaten o -izmlere önyargıyla bakmış bulunuyor, kendiyle çelişiyor.

biraz yazılanları okuduğumda liberalizasyon ve liberalleşmenin hukuki altyapısının tamamlamak üzerine yazılmış metinler görmekteyim. yani ideolojik olarak fikirler liberal iktisat-liberalleşme adımları olarak göze çarpıyor. bu bağlamda yukarıdaki sosyal piyasa mekanizması ile ne kadar uyum sağlarlar bilemem...

ilk defa oy vereceğim şu seçimde, siyaset ahlakının olmadığı ülkemde kime oy vereceğim diye düşünürken, bana tam bilgi vermeyen, üstelik başkanının da iktisat mezunu olmasına rağmen -oy verecek kişilere- ekonomik çözümler sunmadığını gördüğüm bu partinin oy alma şansı -en azından detaycı bireylerden- zordur.

’hayırlı olsun’ der, siyasi yaşamlarında politik ahlakı terk etmemelerini dilerim.
ya basta viva zapatista
kendisini hem milliyetçi hem solcu, hem sos yal hem liberal sentezci gibi tanımlamalar ile vareden part imiş.kendilerine başarılar dilerken, bazı kavram kargaşalarının içinde olduklarını da gözlemlediğim partidir.genel başkanlarının işçi partisi’ne sempatisi olduğunu belirtmesine rağmen , sempatik duydukları yerde olup yanlışlara karşı mücadele vermek varken ayrı bir parti kurma fikriyatını eleştirdiğim aprtidir.milliyetçi bir çizgide olduklarından dolayı yolunuz açık olsun diyemesem de idam, vicdani red gibi kimi konualrda sergiledikleri tavrı da selamlamamak elde değildir.
cetniklereolum
genel başkanının bilgi radyoda sorularımıza verdiği yanıtlar sonrasında mevcut partilerden tek farkının gençler olduğuna inandığım partidir yani yok diğerlerinden farkı bu ülkenin sorunlarını çözmek için gençlerden oluşmakta yeterli değil.
ya basta viva zapatista
4 kasım 2007 seçimlerine örgütlenmesini tamamlayamadığı için katılamayacağı ysk’nın belirli periyodlarla yaptığı açıklamalarda açıklanan partidir.yani parti örgütlenmesini belirli bri süre içinde tamamlayamazsa önümzüdeki seçimlere katılamayacaktır.
ya basta viva zapatista
yargıtay cumhuriyet başsavcılığı siyasi partiler bürosu, tc kimlik numarasını da göz önüne alarak, 2006 yılı başı itibariyle yaptığı açıklamaya göre üyesi gözükmeyen (kayıtlara girmemiş) olan parti.
schneemann
internet sitelerine reklam verebilmeyi başarmış ilginç parti, banner olarak flashla yapılmış siyasal parti reklamı görünce epey şaşırdım. bakalım daha neler göreceğiz kendilerine dair.
bir de siyasal partilerin il içi, bölge içi, ilçe içi örgütlenmeleri olurdu, teşkilatlanmaları, kadın kolları, gençlik kolları, merkez ilçe başkanları, şunları bunları. propaganda yapmadan önce, muhtelif radyolara çıkmadan önce keşke şu işleri bir halletseydiniz efendim.
sanırım "liberalizm"i fazlasıyla savunmaktalar parti mensupları, süper bir internet siteleri var, tüzüğünü merak edip okumak isteyenlere şöyle bir mesaj ile karşılık veriyor:

gerçekleştirilen son değişiklikleri ile güçlü türkiye partisi’nin (gtp) resmi tüzüüğüdür.

evet, altında, sağında, solunda, link olarak, yükleme olarak, hiçbir şekilde tüzüğe ulaşamadım. sanırım sitede tüzük yok. bırakın bu işleri en iyisi demek istiyorum izninizle.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol