ermenistan

0 /
independence
dogumuzda yer alan ve ne yazik ki kom$umuz olan bir ulke.aramizdaki onca gerginlige kar$in turkiye ermenistanin bagimsiz bir devlet olmasini tanidi, onlar hala bizim sinirlarimizi kabul etmiyorlar.ne ho$ kom$uluk ili$kilerimiz var.ustelik turkiye ayri bir iyi niyet gostergesi olarak ermenistan ile turkiye arasindaki ucak seferlerine bile izin verdi.lakin kendileri halen bir ermeni soykirim iddiasi pe$inden ko$turmaktalar.eh ko$tursunlar.tabanlarina kuvvet.
independence
turkiye`nin diplomatik ili$kilerini ba$latmasi icin oncelikle i$gal ettigi azerbeycan topraklarindan birle$mi$ milletlerin vermi$ oldugu karar dogrultusunda cikmasini $art ko$tugu ulke.sanirim yakinda cikacaklarmi$ kismen de olsa azerbeycan topraklarindan.
reddy
sozde soykirim meselesiyle kafayi bozmus olan ulke.sscb’nin dagilmasiyla 1991 yilinda bagimsizliklarini kazandilar,vakit kaybetmeden(!) azerbeycan’a saldirdilar ve bi yandan da turkiye’yle ugrasip duruyolar.turkiye’nin hakli olarak sinirlari kapali tutmasiyla buyuk bir ekonomik sikinti icerisindeler.turkiye’yle iliskilerin gelistirilmesini istiyolar ancak diaspora tarafindan kullanilmalari bu konuda atilabilecek olasi adimlari oldukca zorlastiriyo.devlet baskanlari robert kocaryan’dir.
nick nicki nickince
vatandaslari ekonomik kriz ve zamaninda bagimsiz olmamalari nedeniyle dunyanin dort bir yanina dagilmis kucuk bir alanda kucuk bir nufusla yasiyormus gibi gorunmesine karsin aslinda ’bu dunya benim memleket’ felsefesini uygulayan orta asya ulkesi. bu nedenledir ki soykirim iddialarinda tum ulkeler ’uc kitanin birbirine en cok yaklastigi yerde olan’, ’medeniyetlerin besigi’ 70 milyonluk turkiye’nin degil de bu ’avuc kadar ulke’nin yaninda yer almaktadir...
rosencruz
hala dogu topraklarimizda gozu olan,ama abd’de lobi yapmaktan baska elinden birsey gelmeyen ulke.duzenli ordusunun turk askeri karsisinda 2 saat bile direnemeyecegi saniliyor.
invincible
tutturmuslar bir soykirim hikayesi kendilerini avutuyorlar.oturun kendi derdinize yanin nufusunuz her gecen gun azaliyor,issizlik durmadan artiyor,ekonomileri tepetaklak halbuki suyumuza gitseler boyle mi olur..lanet olasi devlet hepinizin kokune kibrit suyu..
laluska
merak ettiğim fakir bir ülke. rus etkisi vardır. yaşamak istanbulda yaşamaya göre kat be kat daha ucuzdur. ermeniceleri anadolu ermenilerininkilerden oldukça farklıdır.
yigenji
ermeni soykirimi iddasini desteklemeleri’nin nedeni kanimca dunya’daki ermeni diasporalarindan aldiklari ve ulkeyi ayatta tutmayi basardiklari paralar dolayisiyladir.

cunku ulkeleri’nin ekonomik durumu hic ic acici degildir. bu yuzden pek fazlada sanslari yoktur. aslina bakacak olursak ermenistan ile dunya’nin bir cok yerindeki ermeni lobileri’nin iliskisini kesmeyi basaran bir sey olsa eminim ermenistan ile turkiye’nin arasi daha cok duzelecektir.

(bkz: ermeni diasporasi)
(bkz: ah osmanli ah sen ne isler actin basimiza)
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol