ekrem imamoğlu'nun hapis cezası ve siyasi yasak alması

independence
bilindigi uzere ekrem imamoğlu "31 Mart'ta seçimi iptal edenler ahmaktır" seklinde bir soz soylemisti. süleyman soylu bu sozun kendisine soylendigini belirtip dava acmisti. ote yandan ysk uyeleri de bu sozun kendilerine soylendigini soyleyerek dava actilar.

dun davanin karar gunuydu ve karar verildi. ekrem imamoğlu “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” gerekcesi ile 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verildi. Öte yandan siyasi yasak anlamına gelen 53. maddenin uygulanmasına da karar verildi.

elbet daha kararın istinaf ve yargıtay surecleri var. normalde bu surec 2-3 senede ancak tamamlanir ancak davanın normal bir dava olmamasi, verilen kararin hicbir kosulda hukuk cercevesinde olmayıp siyasi bir karar olmasini da goz onunde bulunduracak olursak, istinaf da yargitay da bir ay icerisinde kararlarini verebilir. eger karar ust mahkemelerde bozulmazsa imanoglu sabah cezaevine girip ogleden sonra cikacak ancak siyasi yasak ne yazik ki gecerli olacak.

benim gorusume gore mahkeme resmen imamoglu'nu yeni cumhurbaskani ilan etti bile.
eceseckin
bu ülkede adalet yok Ekrem bey için değil sadece ak partililer var ve diğerleri var ben partiye oy vermeyeceğim hiçbirisine nede olsa bunlar ysk sonuçlarıyla oynuyorlar
independence
imamoglu'na verilen ceza ile alakali gerekçeli karar açıklandi ve savcilik karara itiraz ederek düzeltilerek onanmasini takep etti.

haber su sekilde;

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, 31 Mart 2019 seçimlerinin iptal edilmesinin ardından yaptığı basın açıklamasında YSK başkan ve üyelerine hakaret ettiği iddiasıyla yargılandığı davada “kurul halinde çalışan kamu görevlilerine karşı görevlerinden dolayı alenen zincirleme şekilde hakaret” suçundan 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezası verilmişti. Mahkeme tarafından verilen karara ilişkin 17 sayfalık gerekçeli karar açıklanmıştı.

Dosya Cumhuriyet Savcısı tarafından İstinaf Mahkemesi'ne taşındı. Cumhuriyet Savcısı İstanbul Bölge Adliye Mahkemesi Ceza Dairesi Başkanlığı'na sunulmak üzere Anadolu 7. Asliye Ceza Mahkemesi'ne istinaf dilekçesi verdi.

İSTİNAF NEDENLERİ BELİRTİLDİ

Dilekçede istinaf nedeni olarak, gerekçeli kararın hüküm kısmının 2. paragrafında 'sanığın eylemini basın önünde alenen işlediği anlaşıldığından' ibaresinde 125/4. maddeye göre artırım yapılması gerekirken, sehven 125/6. maddenin yazılarak yazım hatası yapılması belirtildi.

Dilekçede, “Gerekçeli kararın hüküm kısmının 2. paragrafında sanık hakkında 1/6 oranında artırım yapılarak 1 yıl 9 ay hapis cezasına hükmolunduğu, üçüncü paragrafta ise sanığın eylemini kamu görevlilerine karşı işlediği gerekçesiyle 1/2 oranında artırım yapılarak 2 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasına hükmolunduğu ancak; sonuç ceza olarak 1 yıl 19 ay 15 gün hapis cezasına karar verilmesi gerekirken hesaplama hatası sonucu sanığa 5 gün fazla hapis cezası tayinine karar verilmesi usul ve yasaya aykırıdır” ifadelerine yer verildi.

DÜZELTİLEREK ONANMASINI TALEP ETTİ

Cumhuriyet Savcısı, kararın usul ve esas yönünden kanuna aykırı olduğunu belirterek, kararın düzeltilerek onanmasına karar verilmesini talep etti.

https://www.sozcu.com.tr/2022/gundem/son-dakika-imamoglu-davasinda-sicak-gelisme-savci-karara-usul-yonunde-itiraz-etti-7539852/

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol