yirmi yaş dişi

eldrun
normalde dikey çıkması gereken bu ibnetor diş eğer çenede yer bulamazsa yatay çıkmaya başlar ve ağızda ne kadar diş varsa hepsini ittirerek üst çene, alt çene, kulak, göz gibi bilimum oluşumları ağrıtır. ağrıtmakla da kalmaz hayatı zehir eder, uyutmaz 3 gün.

asprin ile başlayan hap alma olayı (asprinden önce karanfil çiğneme kısmı var) ilerleyen saatlerde bir kaç apranax, bir kaç saat sonra majezik, ardından cataflam, ilerleyen saatlerde sek rakı ile gargara yapmaya kadar ilerler. haptan zehirenecez neredeyse, ağrının geçtiği yok amınakoyim.

2 çözümü vardır. geçici olan ilk çözüm gece yatmadan bir saat evvel göte novalgine iğnesi vurdurmaktır. bu iğne de götü bacağı falan baya ağrıtır bir kaç dakikalığına ama kısa süre içinde hiç bir ağrı kalmaz vücutta. bu şekilde güzelce uyuduktan sonra kesin çözüm için sabah uyanınca doktora gidilir 20’lik diş çektirilir, toptan kurtulunur.

tabi benim gibi novalgine’i vurdurmazsanız ve 3 gün boyunca her türlü hapı mideye yollamış ve uyumamış, göz altları morarmış halde doktorun karşısına çıkarsanız, 20’lik diş ameliyatla çekildikten sonra tansyonunuz 5’e 2’ye düşebilir ve ortalığa bir panik havası hakim olabilir. (aslında telaşlanacak fazla bir şey yok gibi; tansyon aşırı düştüyse serum takıyorlar (tuzlu su) ve çıkmaya başlıyor yeniden.)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol