akp ye kapatma davası

idiamin
davanın ne derece mantıklı bi dava oldugunu tartısmayacagım. peki yerinde mi olmustur?
bence hayır.
akp’nin izlediği politikaların laikliği zedeleyebileceğini dusunmeyenlerdenim. bu yuzden bu davanın da bu yonuyle yanlıs oldugu kanaatindeyim.
akp’ye boyle bir dava acılmasıni ancak yargıtayın akıllı ol butonu olarak goruyorum. kesinlikle akp’nin akıllı olması gerekiyordu. ancak bu uyarı için biraz geç kalınıldığı dusuncesindeyim. bu noktadan sonra boyle bir uyarı ancak rte’nin restlerine meydan vermiştir. magduru oynamasına izin vermiştir. eger ki sen bu partinin 6 senelik iktidarında vatana ihanetten herhangi bir davaya basvurmamıssan, laikliğe aykırı fiillerin odağı olma gibi bir gerekce bahaneden ote gidemez.

diğer taraftan da kriz yonetimi hakkındaki tek bilgisinin bir yerlerde duymus olma ihtimali olan bir basbakanımız var. istikrar bozulacak diye ortalıgı velveleye verirken yaptıgı akılsızca cıkısların istikrarı sarsan en onemli etken oldugundan da habersiz. bu arada istikrar denen seyi de dogdugumdan beri merak ediyorum nasıl bir şeydir diye. herkes var dediğine ve benim hala goremediğime gore nasıl bir şey oldugunu bilmiyorum herhalde.

%47 değil %99 oy alsa da uyması gereken yasalar oldugunun farkında olmalı bir siyasetçi. hele bir de başbakansa.

yarın oynanacak fenerbahce-kasımpaşa maçında fenerbahçe bir gol atsa ve hakem ofsayt gerekcesiyle iptal etse golu aziz yıldırım "biz buyuk takımız bizim attıgımız golu kimse iptal edemez" diyebilir mi ki ?? kurallar cercevesinde kim iyi oynarsa o kazanır.
işte boyle sayın basbakan, biz buyuk partiyiz bizi kapatamazlar diye bir şey yok. kurallara sadık kalmayı deneseydin belki başka turlu olurdu, daha iyi olurdu. hakem atamaları da duzgun olurdu, şike de olmazdı...
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol