leyla zana

schumi
kendisi hakkında girdiğim entry ile yanlış anlaşıldığımı düşündüğüm kişidir.

burada asıl dem vurduğum şey bu fikrin leyla zana gibi sabıkalı birisi tarafından söylenmiş olması ve ona göre cephe alınması. bu düşünce yanlış bir düşünce değildir ama söyleyen kişiye göre değişir. bunu devlet bahçeli, tayyip erdoğan demiş olsaydı "aa süper bişey lan bu" diye düşünen insan sayısı hayli yüksek olacaktı. fakat leyla zana diyince tam ters bir tepki oluşturuyor insanda. leyla zana’nın iyi niyetle bunu söylediğine inanmıyorum ama bunu söylemesi hukuken de suç değildir, politik olarak da yanlış değildir.

ha şahsi fikrimi sorarsanız ben federal devlet istemiyorum türkiye’de. üniter devlet iyidir, ancak üniter devlet olsak da yerel yönetimlerin yetkilerinin biraz daha artırılması hoş olur, güzel olur. ama öncelikle sivil bir anayasa hazırlanmalıdır.

ilginç bir şey daha var aysel tuğluk, ahmet türk gibi dtp’liler sürekli uzlaşma, kardeşlik mesajları verirken leyla zana gibiler de sürekli ortamı geriyor. ahmet türk, aysel tuğluk’un niyetleri de aslında kötü mü, takiyye mi yapıyorlar yoksa sadece leyla zana gibiler mi fazla radikal karar veremiyorum.

edit: "kürdistan" farklı bir kavramdır, "kürdistan devleti" farklı bir kavramdır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol