bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmak

walide sultan
bilgi sahibi olmak icin ille de bilginin sahip olunacagi hedeyi ve bununla ilgili hedeleri iyi arastirmak gerekir.
sanat elestirmenligi muessesesi; bir anlamda, bunun icin vardir.
bu kisiler mesai harcarlar; okurlar yada muzik se bunu dinlerler, kitap sa bunlari okurlar, film se izlemis olurlar bizden cok once. belki piyasaya sunulmadan once; ve kisi bu sekilde de bunlar hakkinda on gorus sahibi olur, bunlara gore karar verir bu hedelerle iliski kurup kurmayacagina... ancak, iliski kurduktan sonra kendi yorumlarini aciklayacak gercek fikir boyutuna gelir.
ama burada ince bir cizgi vardir, o da bilgi sahibi olmak icin, sadece kitabin kapaginin yada filmin afisinin yada muzigin promasyon calismalarinin cazip gelmesi yetmemektedir. buna elestirmen camiasinin yorumlarini da okuyup bunlarin isigi altinda karar vermek gerekmektedir.
eger boyle olmazsa, cogu zaman bilgi sahibi olmak adina gerceklestirecegimiz bu eylemler bize vakit kaybettirir, hem de nakit.
demek ki; gercek bilgi sahibi olmadan da on gorus sahibi olmak icin, bilgi sahibi olmaya karar vermek icin; baskalarinin fikirlerinden de yararlanmak gerekmektedir.
sonrasi kisiye kalmistir, bilgi sahibi olur da kisi, fikirlerini aciklayamaz. mesela bir de boylesi durumlar vardir. ama kisi bunun da bilincinde olup, aciklayamayacagi fikirleri kendinde sakli tutmalidir. her bilgi sahibi olanin fikir sahibi olup bir de bunlari aciklayacak duzeye gelmesi beklenmemelidir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol