dtp nin kapatılması

independence
siyasi bir partiye "organik ve du$unebilen varlik" muamelesi yapanlar tarafindan alki$ tutulan karar.

deniyor ki "bu parti suc i$lemi$tir ve cozum olmasa bile sucun cezasi verilmi$, parti kapatilmi$tir. yeni parti meclise geldiginde eger yine suc i$lerse cozum degilse bile yine cezalandirilir, yine kapatilir."

$imdi iki ayri konuda okuru aydinlatmak borctur boynuma.

1- siyasi parti ismi ile anilan kurumlar organik ve du$unebilen varlklar degillerdir, dolayisi ile bir partinin suc i$lemesi mumkun degildir. sucu partiye bagli gorevliler, yetkililer i$ler ve cezalandirilacaksa da bu ki$iler cezalandirilir. aksi durumun ataturk aleyhine video oynattigi icin koskoca youtube’un kapatilmasindan zerre farki yoktur, hatta cok ama cok daha vahim sonuclar dogurur, tipki son gunlerde ulkede ya$anilan sistematik karga$alar gibi. eger bir partinin uyesi, yetkilisi bir suc i$lemi$se o ki$inin milletvekilligi du$urulur, milletvekili suc i$ledi diye parti kapatmak yetki budalasi olup o yetkiyi hazmedememekle e$ anlamlidir. bir partiyi kapatip o partinin sadece iki milletvekilinin milletvekilliklerinin du$urulup, kalan 19 milletvekiline dokunulmamasini adlandiramiyorum bile.

2- "cozum olmasa bile cezalandirildilar" anlayi$i sig bir anlayi$tir. cezalarin temelinde caydiricilik yatar, eger verdiginiz ceza herhangi bir bireyi yahut kurumu ali$kanliklarindan yahut tavirlarindan caydiramiyorsa o halde o cezayi vermezsin, o cezadan cok daha akilci ve mantikli yontemler bulursun ki uygulami$ oldugun yaptirimin bir faydasi olsun.

bir hirsiza yahut herhangi bir suc i$leyen bireye hapis cezasi verip onyillar boyunca onu ozgurlugunden mahrum birakip dort duvar arasinda ya$amaya mahkum edersen bu caydirici bir onlemdir ve "lan bu adam cikinca ayni sucu i$ler, iyisi mi buna biz haybeden ceza vermeyelim" du$uncesini ba$tan curutur.

dtp’nin en ilimli ismi hatta partinin guvercini olarak anilan ahmet turk’un milletvekilligi du$urulurken, yaptigi her konu$mada halki isyana ve terore yonelten, abdullah ocalan’li her cumlenin ba$ina mutlak surette "sayin" kelimesini ekleyen emine ayna’nin milletvekilligine dokunulmamasi ise alinan kararlarin ne derece saglikli oldugunu cok net bir $ekilde gozlerimize sokmu$tur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol