dalyan

0 /
atilgano
burada türk olmak kabahat gibidir. esnaf hiç çekinmeden türk değilmisiniz işte diye söylenir. ama kral mezarları, köyceğiz gölü ve sazlıklarıyla insanı hayran bırakır.
independence
muhtemelen turkiye’nin en $irin ve en en ucuz tatil beldesidir. 2 yatak odasi olan, 1 salonu olan, banyosu tv si uydu yayinlari, direk telefonu olan, orman icerisine kurulmu$ enfes manzarali bir otelin suit dairesinde 100 liraya kaldim lan ben. ak$am bara gittim geberene kadar ictim 65 lira hesap geldi. hastasi oldum. dalaman havalimani’na da 20 dakika mesafede ustelik. kral mezarlari ve golu ile gonullerdeki tahta aday. yerim.
independence
en kotu tarafi bu kasabada hemen hemen hicbir barda kredi kartinin gecmiyor olmasi. "neden boyle?" diye sordugumda da aldigim cevap daha ilgincti.

"bu bar acildi acilali kredi karti geciyor mu? sorusunu soran ikinci ki$isiniz siz."

ya arkada$, ben sevmiyorum nakit para ta$imayi, cebimde kalabalik yapmayi. kredi kartimla hayvanlar misali icmek istiyorum, neden engel oluyorsunuz bu luksume.

ayrica bu durum sadece dalyan ile sinirli degildir. dalaman da falan da gecmiyor kredi karti. di$aridan goru$u harika olan bir mekana girip "kredi karti" geciyor mu diye sordugunuz zaman hayir cevabini alabiliyorsunuz. i$in ironik kismi ise son derece vasat bir corbacida ise kredi kartinin geciyor olmasidir.
independence
burada bara gidecekseniz nakit para ta$imaniz gerekmekte. aksi taktirde ankaya kadar gitmeniz gerekiyor zira ben bir tane bile barda kredi karti yahut banka karti gectigine henuz $ahit olmadim olamadim.
independence
fiyatlari ile beni her zaman $a$irtan tatil beldesi ancak bu sefer daha farkli bir sebepten oturu $a$irtti.

pazartesi saat 23:45 ucagi ile dalaman’a gittim, uzun bir rotar sonucunda saat 02:15 sularinda dalaman havalimanina indim. beni almaya gelenlerle birlikte "lan zaten 3 gun kalacam bari hemen kendimizi bir bara i$inlayalim" du$uncesi ile $ak diye dalyan’a gittik, saat 02:50. turist namina bir $ey yok desem yeridir, caddelerde car$ida tek tuk insanlar. koy amina dedim daldik bir bara ama o da ne?

"10 dakika sonra kapatmak zorundayiz beyefendi."

lan nasil? saat daha 02:50 ? istanbul’da geceler bu saatlerde ba$liyor hemen hemen, sen turistik yerde saat 03:00 de kapatmaktan bahsediyorsun serzeni$i ile ciktik mekandan bir ba$kasina girdik ama degi$en bir $ey yok, saat 03:00 de kapatacaklarindan bahsediyor herkes soz birligi etmi$cesine. dayanamadim, oturduk, soyledik ickilerimizi ve garsonu cagirarak sordum. bu arada hicbir yerde muzigin olmadigi da dikkatimi cekmi$ti.

megerse i$in asli $uymu$;

saat 00:00 itibari ile muzik yayini bitecek, saat 03:00 itibari ile de mekanlar kesinlikle kapatilacak. zaten jandarma gelip mekanlari kontrol ediyor acik mi kapali mi diye.

sordum;

belediye hangi partiye ait?

chp dediler.

yeniden sordum;

lan ee o zaman ne alaka?

meger hukumet valilige, valilik de belediyelere baski uyguluyormu$. hatta jandarma kimi zaman mekan sahiplerine gelip "yahu aslinda burada alkol yerine portakal suyu satsaniz var ya, ne guzel olur" diye alttan alttan yol yapmaya cali$iyormu$.

vay arkada$im.

yok turizm patlami$, yok efendim turkiye turist cennetiymi$, yok efendim $oylemi$ boyleymi$.

olm ortalikta turist yok lan? cevre insani da oyle benimsemi$ ki saat 03:00 de kapatmayi, sordugun zaman "ya zaten saat 03:00 den sonra kim ne yapacak ki di$arida?" diyorlar. e karde$im ben ozellikle saat 03:00 den sonra icmeyi seviyorum, o nasil olacak a.k.?

velhasili birader, akp memleketin amina koydugu uzere turizmin de amina koymak icin yogun caba icerisindeymi$, bunu da ogrenmi$ oldum hamdolsun.
sarkilarbircigligasiginmaksasimdi
gecekondu isimli programda erkan köse tarafından canlandırılan karakter. durdu’nun abisidir, orta anadolu ağzıyla konuşur, pijamayla dolaşır, gelen kadın konuklara bir şekilde sarkar, beğenmediği erkek konuklara laf sokar, hayko cepkin’e haykö der, güzel de sesi vardır. komiktir, başarılıdır, halktandır.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol