dalyan

independence
fiyatlari ile beni her zaman $a$irtan tatil beldesi ancak bu sefer daha farkli bir sebepten oturu $a$irtti.

pazartesi saat 23:45 ucagi ile dalaman’a gittim, uzun bir rotar sonucunda saat 02:15 sularinda dalaman havalimanina indim. beni almaya gelenlerle birlikte "lan zaten 3 gun kalacam bari hemen kendimizi bir bara i$inlayalim" du$uncesi ile $ak diye dalyan’a gittik, saat 02:50. turist namina bir $ey yok desem yeridir, caddelerde car$ida tek tuk insanlar. koy amina dedim daldik bir bara ama o da ne?

"10 dakika sonra kapatmak zorundayiz beyefendi."

lan nasil? saat daha 02:50 ? istanbul’da geceler bu saatlerde ba$liyor hemen hemen, sen turistik yerde saat 03:00 de kapatmaktan bahsediyorsun serzeni$i ile ciktik mekandan bir ba$kasina girdik ama degi$en bir $ey yok, saat 03:00 de kapatacaklarindan bahsediyor herkes soz birligi etmi$cesine. dayanamadim, oturduk, soyledik ickilerimizi ve garsonu cagirarak sordum. bu arada hicbir yerde muzigin olmadigi da dikkatimi cekmi$ti.

megerse i$in asli $uymu$;

saat 00:00 itibari ile muzik yayini bitecek, saat 03:00 itibari ile de mekanlar kesinlikle kapatilacak. zaten jandarma gelip mekanlari kontrol ediyor acik mi kapali mi diye.

sordum;

belediye hangi partiye ait?

chp dediler.

yeniden sordum;

lan ee o zaman ne alaka?

meger hukumet valilige, valilik de belediyelere baski uyguluyormu$. hatta jandarma kimi zaman mekan sahiplerine gelip "yahu aslinda burada alkol yerine portakal suyu satsaniz var ya, ne guzel olur" diye alttan alttan yol yapmaya cali$iyormu$.

vay arkada$im.

yok turizm patlami$, yok efendim turkiye turist cennetiymi$, yok efendim $oylemi$ boyleymi$.

olm ortalikta turist yok lan? cevre insani da oyle benimsemi$ ki saat 03:00 de kapatmayi, sordugun zaman "ya zaten saat 03:00 den sonra kim ne yapacak ki di$arida?" diyorlar. e karde$im ben ozellikle saat 03:00 den sonra icmeyi seviyorum, o nasil olacak a.k.?

velhasili birader, akp memleketin amina koydugu uzere turizmin de amina koymak icin yogun caba icerisindeymi$, bunu da ogrenmi$ oldum hamdolsun.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol