chp ve değerleri

igoriyan
deniz baykal partısı olduğundan beridir değismeye yüz tutmus değerlerdir bunlar evet elbetteki ellerinde hazır birkaç sablon vardır bunun uzerine demogoji yapmakta ve yeni bir sey uretmemekte direnmek suan için en buyuk degeri olarak gozlemlenmektedir bu partinin. hatirlayalım deniz baykalın parti basına gectiği günden bu güne chp nin gelişimini nolmustur türk siyasetinde chp basına deniz bey olduğu surece hep bir ayrılık hep bir uzlasmasızlık unuttukmu türk solunun kokune kıbrit suyu doktuğu donemleri kımleri harcamadı bu partıde iktidar ugruna kımleri sindirmedi hayalı parti bilemeleriyle hatırlayalım -simdi sıra dsp de -

chp deyince -soralım bunu kendimıze- ne geliyor aklımıza ve ne gelmesi gerekiyor. bu soruya verdiğimiz cevapların hepsi chp nin değerleridir.
maliyeci
sıfır da bir değerdir matematikte.seçim ayağına iyice abarttılar karalama işini.hal böyle olunca eleştirinin bir anlamı kalmadı,söylediklerinin bir anlamı kalmadı.değer denen şey ortadan kalktı.yargılarken ölçütler kullanılmayınca değer meğer kalmadı kanımca.hiç bir şey değil gençliği siyasetten soğuttular.e tabi bu söylediklerim daha ziyade baykal yüzündendir. atatürk’ün partisi chp ile günümüzün chp’sinin farkını görmek lazım.
camurhan
maymunlaşmış medyanın maymunlaştırılmış olanları tarafından sürekli parçalanmaya çalışılan değerlerdir. 6 ok vardır. bu 6 ok zamana göre kendini yenileyebilmiştir. bu 6 okun önüne hiçbir zaman sosyalist değerler geçememiştir. lakin özellikle erdal inönü döneminde sosyal demokrasiye yönelmiştir.
parti t.c.nin kurucu unsuru olarak devletin kuruluş değerlerini özümsemiştir.
medyanin özelllikle baskın oral örneğinde olduğu gibi memleketin bu duruma gelmesinde chp’nin büzük sucu varmış gibi pompalaması olmustur. marjinal sol ise kendi arasında bölündükçe bölünmüştür. kendini gerçek sol grubuna sokanlar bugüne kadar ya meyhane köşelerinde memleketi kurtarmaya çalışmış ya da yasal olmayan mücadeleye girişmiştir.

deniz baykal gibi artık kesinlikle gitmesi gereken bir lidere saldirilar kuş-kurt-arı koalisyonundan önce başlamıştır.

memleketi soyanlara karşı çıktı diye hala saldırılmaktadır.
memlekette etnik ve dinsel ayrımcılığa ses çıkardığı için hala saldırılmaktadırç
memlekette bütün kurumları ele geçirilmeye calışıldığı için hala saldırılmaktadır.

ben belli bir siyasi partinin üyesi değilim ya da aktif siyaset yapmıyorum maymuncukluluları arasından bir siyrılsan ben kardesim. lisede okuduklarını hatırlasan anlarsın.

birleşme vaktiyken hala baykal demek önce kendi evinin önünü temizlememekle alakalıdır.

değil mi benim 12 eylül sonrası yetişmiş pembe dizi, televole gençliğim.
zekirbelli
chp’nin değerleriyle ilgili harika bir değersizlik örneği gördüm geçen kadıköyde şöyle ki: chp seçim traleybüsünün yanında gerilmiş dana kadar afişe önce bi bilinçsiz baktım sonra nasıl len? diyerek hızlıca manevra yapıp yeniden baktım.deniz baykalın pudralı fotosunun yanında bülent ecevitin kalpaklı fotosu vardı,aynı afişte yanyana aklımın dimağımın almadığı çiğ bir değersizlikti olan,nedenine gelince muhterem deniz baykal sen bu adam siyasetteyken birkere uzlaşmaya yanaştın mı?bağır bağır bağırıyordunuz iki parti meydanlarda birbirinize karşı,ne oldu şimdi?koltuk sevdası sıcaktan beter mi vuruyor insanın kafasına!delik deşik ettiği sol kavramını böylemi yedirmeye çalışmakta sevgili chp orda kitliyim işte.

edit:ortaya koyduğun değerler homojen olursa kimseye güven veremezsin değerler kayarken sende kayarsın mazallah demiş ademoğlunun biri..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol