c plus plus

sinirsahibi
nesne yonelimli programlamanin temel dili olarak kabul edilir. veri soyutlama, kalitsallik gibi kavramlari anlayabilmek icin iyice hatim edilmesi gerekir.
matematiksel tabani cok gelismis oldugundan hala bircok kullanisli uygulama yapilabilir. elektrik elektronik muhendisligi bolumunde devre analizine yonelik cok buyuk capli programlar hazirlanmaktadir.
bamya
çoğu programlama dillerinden daha kapsamlıdır. içerisinde birçok kütüphane barındırmaktadır. bi noktalı virgülün unutulması bile sizi sabahlara kadar uğraştırır, saç baş yoldurabilir.
downhand
c üzerine kurulmuş, kendisine birçok yenilik getirmiş bir de üstüne nesne yönelimini tanıtmış şahane dil, kodun tekrar kullanımı ve hakimiyeti yönünden ele alınınca ortayı bulmuş, çok bir high level da low level da olmamış güzide teknoloji.
van ness
adını duyduğunda dahi korkup yorgan altına saklandıracak bilgisayar mühendisliği dersi. genelde c nin bağlantılı dersidir.
vhdl
c dilinin geliştirilip nesne yönelimli programlamayı destekleyen hali. ne yüksek ne de düşük seviyeli olmayıp, tam manasıyla ortalarda bir yerdedir. günümüzde çoğunlukla oyun yapımında kullanılır.

üniversitelerin bilgisayar mühendisliği bölümünde object oriented programming dersi altında giriş yapılıp çoğunlukla data structures dersinde de kullanılır. buna bir kere alışanlar c’den türemiş diğer dilleri tek oturuşta öğrenebilirler. programlamaya başlamak için c ile birlikte ideal bir dildir.
programmedforlove
oluşturduğunuz arrayın limit index değerini aşmanız durumunda hata vermeyip indexten sonraki adrese yazmaya devam eder, tabi bu bilinmezlik bir yerde patlak verecektir.bu yüzden programın başında oluşturduğunuz arrayın indexini unutmayın!
java da ise arrayın indexini aşmanız durumunda compiler size array out of bounds exception verir, bu yüzden java reliability açısından bir adım öndedir.tabi hatayı yakalayabilmek için compiler her defasında check etmek zorundadır, bu da javayı yavaşlatır.
kısacası c++ javaya kıyasla hızlıdır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol