bipolar bozukluk

azade
bipolar bozukluk veya iki uçlu bozukluk, eskiden manik depresyon, manik atak veya manik depresif bozukluk olarak bilinen hastalıktır. bipolar bozukluk, kişinin depresyon ve/veya mani, hipomani, ve/veya karışık durumlar geçirdiği duygudurum bozuklukları sınıfını tanımlayan tanısal kategoridir. kişinin, depresif eğilimlerin yoğun yaşandığı dönemlerle, taşkınlık, coşkunluk olarak tanımlanabilecek mani dönemleri yaşadığı, bu bağlamda bipolar bozukluk ya da manik atak olarak tanımlanan bir rahatsızlıktır.

esrakesh
bazı kişilerde mevsimsel bir dalgalanma gösterir. sonbahar ve kış, depresif durumun, ilkbahar aylarıysa manik atakların gözlendiği aylardır.
hmmmmmtmmcnm
ilaç tedavisine gelmeden önce danışanın doğru dinlenmesi gereken bozukluk. bu yüzden seanslara bir aile ferdiyle gelinmesi tavsiye edilir. danışan hayatındaki önemli olayları hatırlamıyor olabilir, abartiyor olabilir olabilirde olabilir. ruh hali stabilizatörleri, antidepresan ve antipsikotik olmak üzere üç sınıf ilaçla tedavi edilir. dengesizliklerin sen dolayı bipolarlı kişileri suçlamak yerine bunun kimyasal bir bozukluk olduğunu unutmamak lazım.
ismettt
mutluyken çok mutlu üzgünken en dıpte olma hastalığıdır halk dılı karşılğı. psıkolojıye daır merak ettıklerınız varsa mesaj atabılırsınız elımden geldıkçe yardımcı olurum
fjhyf
çok zorlu bir derttir. karanlıkların en siyahını yaşatır ve insan tüm hayatını o karanlıkla karşılaşmamak için çabalayarak harcayabilir. yine de tekrar tekrar aynı acı duygunun kucağına düşülür.
romantize edilecek, hayatın hakkını vermek falan gibi yersiz kavramlara bağlanacak tarafı yoktur. patolojik bir ruhsal sorundur.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol