3 ekim 2006 thy uçağının kaçırılması

independence
arnavutluk’un ba$kenti tiran’dan kalkan thy ucagi, icerisindeki 107 yolcu ile birlikte kacirilarak italya’ya indirilmi$.amac papa’nin turkiye’yi ziyaretini protesto etmekmi$ ve $u anda hava korsanlari teslim olmaya hazirlarmi$.yolculardan 5 tanesi turk ve ucagi kaciran iki hava korsaninin da turk oldugu du$unuluyor.
telli kus
kacirilma yunanistan hava sahasi icinde oldugu icin yunan jetleri tarafindan zorunlu olarak italyada bir askeri hava limanina indirilmis.
independence
ucagi kaciran ki$ilerin silahsiz olma ihtimalleri cok yuksekmi$, ote yandan yolculari serbest birakmak istemektelermi$ kendileri.

ulan ucak kaciracagina mektup atsana papa’ya turklye’ye gidersen aha bu ucak sana girsin diye.durduk yerde ne diye hapis yatacaksin.
independence
detayli bilgileri a$agidaki linkten de takip edebilirsiniz.

http://www.gazetedergitv.com

sag taraftaki beyaz bolumden son dakika haberleri izlenebiliyor.
telli kus
hava korsanlari teslim olmak uzere olan eylem.korsanlardan biri papaya bir ask mektubu yazmis ve papa kendisini iplememis.papaya olan aski kendisine ucak kaciritmis ve onun icin daha aci olan papanin ipne olmamasi olmus.askina karsilik bulamayan bu kisi kendisine bir buzuktas bularak eylemini gerceklestirmis.simdi italyada gotunde bu olayi patlatacak katoliklerden siginma girisiminde bulunmus.
son sosyalist
an itibariyle tam bir komediye dönüşmüştür. ntv canlı yayınına katılan uçaktaki bir türk yolcunun anlattığına göre korsan önce uçaktan inmiş, sonra yanında hiçbir güvenlik görevlisi olmadan uçağa geri gelmiş ve tüm yolculardan tek tek özür dilemiştir. bunun üstüne yolcuların korsanı alkışlaması ise ekran başındaki bizleri dumurlara sevk etmiştir. zaten bir ev oturması havasında geçen celal pir-uçaktaki yolcu muhabbeti az önce celal pir’in telefona kaptanı istemesiyle daha da bi samimi olmuştur. uçaktaki adamın verdiği "ben şimdi kaptana doğru yürüyorum. bulursam vereyim" cevabı ise sanırım olaya son noktayı koymuştur.
son sosyalist
ikinci korsanın da yakalanmasıyla sona eren kaçırılma olayı olmuştur. yolcuları almak için istanbul’dan uçak gönderileceği gelen bilgiler arasında. ntv canlı yayınına katılan uçaktaki türk yolcunun ntv’nin özel uçagıyla türkiye’ye getirilmesi ve en kısa zamanda ekrana çıkarılmasını diliyoruz. zira celal pir’le çok iyi bi ikili oldular. beyaz-kadir çöpdemir tadında bir program yapabilirler.
doroty
2 gün önce arkadaşla yapılan bir muhabbette; "epeydir hava korsanı falan olayı da olmuyor. hele biletlere bu kadar indirim yapıldı, korsanlıkta kolay..." gibi bir geyik yapmamın ardından yaşandığı için kahin miyim şom ağızlı mıyım diye düşündüren olay...
barkanbijin
bundan 4 sene önce ilk defa bi uçağı kaçırıp binememiştim; tutmuş sözlükte başlık açmışlar. nasıl bir iletişim ağı lan bu?

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol