otobüste uyuyakalmak

nymphetamine
her bu yüzden yaklaşık 500m geri yürüdüğüm olaydır. kişi başına ne kadar gelsede akıllanmaz ve ona gülenlerede vericek cevabı olmadığı için -yav ben gece yine- diye başlar ezikçe cümlesine uyuşukluk değildir yani
freyja
uyandığında ,uyku sersemliği ile otobusun katettiği mesafenin birleşimden dolayı nerdeyim ben , ne cabuk geldik gibi soru öbeklerini ortaya cıkaran durum.uyanınca şaşkın olan insanoğlu böyle uyanınca daha bir şaşkın oluyor galiba.
steroid
agustos sıcağında güneşin alnında bir küçük rakı içtikten sonra başa gelmesi kaçınılmaz hadise. uyandığınızda evinizi 2 km geçmiş olduğunuzu ve dolmuşu anason kokusuyla meyhaneye çevirdiğinizi farkedersiniz.
sukela
çok sık yaşadığım olay. uyuyakalmak denemez aslında. evim son durak olduğundan durağımı hiç geçirmedim. en kötü ihtimalle şoför gelip uyandırdı. hırsızlık mı? yok artık. plânlı uyuduğumdan olsa gerek böyle bir olayla karşı karşıya kalmadım hiç. uyanıkken hatta ayaktayken olmuştu ama.
sumpago
müteakiben baş öne eğilir ya da arkaya yaslanır ve ağız açılır.kaç dakika uyuduğunuzu geldiğiniz yerden anlayamazsınız çünkü sersem gibi uyanıverirsiniz.(bkz: geldik mi)
bokk
yaşlı teyzelere, gazi veya malül amcalara yer vermemek için eski ama belki de eski olduğu için hala geçerli olan güzide bir bahanedir. otobüste yer bulabilecek kadar şanslı iseniz şayet, yanda oturan yaşlı insanın omzuna başınızı dayayıp ağzınızın kenarından ince bir salga dalgası sızdırarak uykuya dalmayı ve tam ineceğiniz durakta uyanıp yerinizi başka bir genç ve uykusuz yoldaşa devretmeyi hak ettiniz demektir.
wilhelmina
sabah işe giderken sıkça yaşadığım durum, bir de seneler önce göztepeden taksime giderken uyuyya kalmışım herkes indikten sonra şoför uyandırdı sağolsun.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol