bilgisayar oyunlarından öğrenilenler

0 /
yat yat yat ahlak polisi
counter strike :takım oyununu, disiplini, headshot yapmanın dayanılmaz hafifligini.


age of empires: stratejik bilgileri, tarih bilgisi,
rush yapmanın dayanılmaz hafifligi, diplomasiyi, savaşı, barışı ögretir..

need for speed: hızlı gitmeyi, daha hızla gitmeyi,
daha da hızlı gitmeyi öğretir.

midtown madness: yaya ezmeyi, polisden kaçmayı ogretir.

the sims: iki insanı çiftleştirince ortaya neler çıkabileceğini ögretir.



bgat
o kadar zaman, saatlerce bilgisayar başında oturulup da, bir süre sonra geriye dönüp yaptıklarınızın farkında olduğunuzda, ele hiçbir şeyin geçmediğini anlamış olmanız da bir öğretidir.
sepulturk
hayal gücü, refleks, çabuk düşünme gibi insanın gelişimine faydalı olacak şeylerdir. ha bu demek değildir ki bunlar için 24 saat oyun oynayalım. hayır efendim her şeyi tadında bırakın eğer fazla kaptırırsanız embesil olur çıkarsınız.
westkhan
çok iyi ingilizce stratejik ingilizce örnek olarak
telsiz konuşması:
-this is red do you read me over
-this is blue ı hear repeat again ı hear over
-ok we charge anmy forces over
-red is out gibi.
armour
the sims : kadın ve/ve ya erkek karakter oluşturup ona yaşayacağı bir ev almanız gerekir fakat ilk başlangıçta fazla paranız olmaz koskoca villalar dururken uyduruktan eşyasız kıytırık bir eve yerleştirmek zorunda kalırsınız.
olmayan para, daha eve tuvalet bile alamadan bitiverir. her ihtiyacına cevap vermek zorunda olduğunuz oyun karakteri, tuvalet alamadığınız için bir süre altına işemek zorunda kalır.
evin ortasındaki o çişli yerlere sinekler üşüşür. neden? çünkü para yok fakirsin. buna bir iş bulup çalıştırıp para kazandırmak gerekir.
ilk başta boş evin duvarlarını kapılarını falan satarak en gerekli ihtiyaçlarını karşılayabilirsin ama o da belli bir yere kadar tabi.
daha bir sürü zorluklar yaşayarak nihayetinde bulduğun işte çalışmaya başlar. başlar başlamasına da bunun kazandığı nedir ki. bir günlük çalışmasıyla eve kaliteli bir kalebodur almaya kalksan 20x25 cm. lik 1 tane karo alabilirsin ancak. çok sıkıntı çekersin çok.
ama yılmadan çabalar saatlerini verirsen eğer eh iştelik bir hale getirebilirsin durumu biraz. eger ki bu karakter biri bayan biri erkek olmak üzere, aynı evde yaşayan iki kişiyşe, ilk başta geçinemezler hiç. komut verirsin öp dersin öpmez, sarıl dersin tokat atar.
paraları yok ya mutsuzdurlar. ama durumlarını biraz düzeltebilmişsen bunlardan çocuk bile yapmak mümkündür. bunların çocukları da ayrı bir derttir. olmadık zamanlarda ağlar hep.
fakir oldukları için anası ve babasını konforlu yataklarda yatıramazsın.
e konforsuz yatakta yatıyorsa uzun süre uyuması lazım. ama çok fazla uyutursan da iş saati gelecek servise yetişemeyecek, diger ihtiyaçları eksik kalacak, işe gittiginde hijyeni düşük oldugu için uyuz olup kaşıncak ya da tuvaletini yaptıramadığın için iş yerinde altına işeyip toplum içinde rezil olacak ve moral ayarları düşerek eve donları ıslak gelecek, eşiyle kavga edecek..
demek istedigim eger ortada bir bebek varsa ve fakirseniz, gece bu çift uyurken bebek ağlamaya başladığında yapacağınız şey, oyunu durdurup eşyaların yerini değiştirme moduna geçip bebeği beşiğiyle birlikte dışarıya, bahçeye, yola bir yere bırakın. oyuna tekrar devam deyin.
bebek ağlasa da duymazlar, rahatsız olup uyanmazlar işe de dinç giderler. ama sabah olunca bebeği eve geri almayı unutmayın ki unuttuğunuz zaman ölüyor bu bebek. ya da baktınız bebek can sıkmaya başladı, hiç bir şeye yetişemiyorsunuz, bırakın ölsün, daha sonra yenisini yaparsınız.
asıl söylemek istediğim şey; yani o kadar ızdırap çektikten, kıt kanaat geçindikten sonra ben öğrendim ki bu oyunda bir komut varmış. ve o komutla oyuna başlar başlamaz istediğin kadar para yapabiliyormuşsun. yani istediğin villalarda oturup, istediğin eşyaları döşeyip hem de hiç çalışmadan yaşayabiliyorsun. hiç ulaşamadığın, paranın yetmediği şeylerden istedigin kadar alabiliyor, hizmetçiler evinde pervane dönerken elini bi boka sürmeden sürekli gezip tozup evde partiler düzenleyip istediğin kadını öp dediğin zaman istediğin kadar öpebiliyormuşsun . ben bu dünyanın adaletine tüküreyim.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol