okulların açılması

sukela
iki senedir iett orobüslerinin bedava olmasına neden olan olaydır. nedeni de şudur ki o gün insanlar arabalarıyla değil otobüsle seyahat etsin, trafik sıkışmasın.. (otobüslere arka kapıdan binilebiliyor nasıl olsa)

bu sene de 17-18-19 eylül’de bu şekildeymiş uygulama.
edit:
sabah 06:00-10:00
akşam 16-00-20:00 arasında geçerliymiş..

ayrıca iett’nin sitesinde yazdığına göre taksiler de öğrenci ve velilere %50 indirimliymiş..

http://www.iett.gov.tr/haber_detay.php?nid=316

master of reality
okulunu seviyormusun sorusuna dahi çok seviyorum açılması için gün sayıyorum diyen tiplerden gayrı her türk öğrencisinin nefret ettiği bir m.e.b aktivitesi
independence
yarin, yani 07 eylul 2008 tarihi itibari ile tum ogrencilerin kara gunu. okullarin acilmasi sebebi ile bir dizi onlemler alinmi$ trafikte de. mesela istanbul’da ilk uc gun belli saatler arasinda tum toplu ta$ima araclari bedava ve taksiler de %50 indirimli.

ilk uc gun diyorum alo, daha otesi yok.
mariomusunsen
rahata alışmış olan bünyeye en ağır gelen şeylerden biridir. sen 4 ay utanmadan ye, iç, yat, tatilini yap sonra sabah 9da okulda ol ! olacak iş değil.
bir de bunun "okulun ilk günü sendromu" vardır. eğer kolayca atlatmak istiyorsanız, benim yaptığımı yapın; ilk günden okulu ekin. sonra zaten devamı gelir, hayat daha güzel olur.
bilge anne
her eylül açılsın diye beklenir, tahmini bir hafta sonra "birinci dönem ne zaman bitiyor? karneleri ne zaman alacağız?" soruları havalarda uçmaya başlar...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol