israil in lubnan a saldırması

0 /
beauty disaster
13 temmuz 2006da sabah 06.45 sularında beyrut refik hariri havaalanı civarına füze atmasıyla 10 ki$inin öldügü,binlerce ki$inin yaralandıgı olaydır.
israilin saldırı nedenini;iki askerinin hizbullah örgütü tarafından kacırılması olarak acıklanmı$tır.

#316944’e katilmakla beraber aynı zamanda;


(bkz: yorumsuz)
mrvai
bir zamanlar soyu kırılma asamasına gelen bir ırkin tarihten intikamı mıdır, yoksa yapılanları unutması mıdır bilemiyorum?guc gosterisi elbette sabittir cunku bu insansılar sivilleride dusunmeden oldurmektedir.bm yetkileleri,o,bu demeden kuduz it gibi saldırıp ortalıgı kavurmaktadırlar.bu saldırı israil halkınında nasıl bir profili oldugunu gosterir ki hicbir sekilde bir protesto yoktur. bu arada amerika ilk defa dunyanın kurtarıcılıgı rolunu ustlenmemektedir.insallah basları bitten gotleri sikten kurtulmaz.
broken
ankarada israil büyükelçiliğinin önünde 12.15’te bütün kitle örgütlerinin katılımıyla savaşı protesto eylemi yapılacaktır. sesimizi duyuralım.
underpressure
israil’in artık iyice raydan çıktığı olaylar zinciridir. dün alınan haberlere göre israil birleşmiş milletler binasını da vuracakmış neredeyse. diğer ülkelerin bu adamları sadece kınamaları yeterli değildir, en azından caydırıcı bir yaptırım uygulamak şarttır.
freagl dreams
politik hayatin bir parcasi olmak dedikleri bu olsa gerek herseyden ote hayallerin hayatin iste hepsi burada, dunyanin sekline itirazi olanlarin yontemlerinde ve simdilerde sosyal demokratlarin naralarinda hayatin. bu iste ozgurce yasamak icin mottosuyla birlesmis milletlerin korkaklikta birlesmeleriyle daha bir mesruluga uzanan, yillardir alistirildigimiz yasamin parcasi sandigimiz aslinda bir oyuna donusen hayatta parcalanisimizin son adimlarindandir.

duygusal politika olmaz
ankakusu
gozden kacan bir hadise var...

bu savas basladiktan sonra filistinli bazi gruplar tek tarafli ateskes ilan etti!

hayir ben filistinde de savas olsun demiyorum...
lakin dusunuyorum... eger birileriyle catisma halindeysen ve onlari belkide cok zayif yakalayabilecekken neden ateskes ilan edersin?

ben olsam etmezdim... akil var mantik var...
ama bunda bir is var...



ya basta viva zapatista
son olarak kimyasal silah kullanma iddiasının da gündeme geldiği ve neoconların bundan çekinmeyeceklerini düşündüğüm olaydır.
http://www.milliyet.com.tr/2006/07/27/son/sondun22.asp
olu beden
"kara bulutlar her kafada, her kafada bir tane"
derken biz;
"kara silahlar her kafada, her kafada bir tane" diyoruz artık..
israil.. kocaman gökyüzünü bile bırakmazken uçurtmalar için..
sergey
fuzelerin ve silahlarin bu gune kadar dogruldugu yerlere bir bakın;cecenistan,ırak,afganistan,bosna,azerbaycan,lubnan,filistin...hepsinin ortak ozelligi musluman ulke olmaları...ama musluman dunyası nedense sessiz,tıpkı oralarda katledilenlerin sonsuza dek olacagi gibi.birileri oyunu kurmus,sehbaları hazırlamıs,ipleri gecirecek boyunları seciyor ve butun dunya sessiz kalıyor.yazık hem de cok yazık...

çün gündüz olursun nice ayğar ile gafil
koy gafleti dildardan bari utan gecelerde...
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol