barışarock 2006 zirvesi

0 /
olu beden
efendim, 26-27 ağustos 2006 tarihlerinde yapılacak barışarock festivaline gelecek olan bilgiçlerimizle görüşmek, tanışmak, kaynaşmak, gerekse birlikte bağırmak, eylem yapmak, eylemce yapmak, içmek, şarkı söylemek, pogo yapmak ve türevleri için başlatmayı planladığım zirve durumudur.lakin büyük ihtimalle sözlüğümüz rock n coke’a katılacağı için ortada kalacağım zirvedir aynı zamanda.
matilda83
geleceğim zirvedir.isyanın ve insanlık onurunun anlamı için gideceğimiz rock festivali öncesi ya da sonrası düzenlenmesi planlanan zirve olacaktır.
redjurist
katılımın gittikçe artmasıyla dahada güzel hale gelen zirve.umarım bu böyle giderde kişisel tepkilerin, nasıl barış yanlısı toplumsal protestoya dönüştüğünü tüm türkiye görür.
olu beden
"bir avuç insanız biz şarkıların yoldaşlık edeceği"

yalnız bırakmayan dostlarım.. güzel olacak bu zirve.. 5 kişiysek 5 kişiyizdir.. mutlu oldum lakin çok. insanlar birşeyleri görüyorlar, birşeylerin farkındalar çünkü..
5 kişiysek, 5 kişiyiz..
amma ne demiştik biz?
"sen yoksan bir eksiğiz.."
stscan
bir daha düşünelim derim.desteklediğim bi amacı var evet;ama kullandığı araç (yani gruplar) berbat.sinemadaki kısa filmlere olan tepkimi burada da amatör gruplara yöneltiyorum.ne alaka şimdi yani.zirveyi desteklemiyorum kusura bakmayın.
matilda83
bu sene cok daha güzel cok daha samimi,olacak olan,hiç bir kar amacı gütmeyen,her sorunu dayanışma ruhu içinde çözen,barıştan yana olan insanların,özgürlük taleplerini en güzel yolla dile getirdikleri ’bundan iyisi şam da kayısı’ diyebileceğimiz barış zirvesi.
olu beden
bu sene dikkat edildiyse eğer, "amatör" grup kavramına çok yer verilmedi barışarock’ta. "amatör ruh" vardır zaten, gruba şimdilik ne hacet. "kahrolsun amerikan kolası, yaşasın yeni türk rakısı" diye bağıracağız biz. gelen gelir ne mutlu bize. gelmeyene de eyvallah, yapacağımız budur. lakin isteriz ki herkes gelsin, şenlensin zirvemiz.
ya basta viva zapatista
kim niye bu kadar gocunmuştur, savaş baltalarını tosuncuklar misali yerinden çıkarmıştır anlamak güçleşmiştir dedirten zirvedir.kimin geldiği gelmediği, amatör olup olmadığı değildir önemli olan; önemli olan bir şeylere muhalif yazarcanların birbirini tanıması, öyle olmayanı da ’’severiz yaratandan gayrı’’ misali içimize almamızdır.
onu giyme, bunu içme solculuğunun 80 öncesinde kaldığını bilmeyenler de ayrı bir cahillik ürününü yansıtmaktadırlar.hatta bir de yabancı marka değil, yerli marka kullanıncılar vardır.efendim belirtelim ki markaların yerlisi yabancısı farketmez, ayrıca günümüzde her şey zaten bir markadır, bilineni bilinmeyeni ayrımı ayrı bir husustur.isteyen seviyorsa kolasını da içer, kimse de sen niye onu içiyorsun demez alternatifini sunamadığımız sürece.
bizler rahşan hanım misali ya da deniz bey gibi ne olursan ol gel demiyoruz, bizimkisi bir birleşme çağrısı filan da değil; gönlünden kopuyorsa gel diyoruz, cam cama değil can cana etmek için...
tarihi de belirlenir yakında zirvemizin, gelen canlara açığız; gelmeyenin de savaş baltaları olmadığı sürece canı sağolsun.
stscan
yaşadığımız sorun şurada arkadaşlar.siz yaptığınız hataları teorize ediyosunuz.yapılan her pratiği meşru kılmayın.bakın ben cola içiyorum ama tepkimi de koyup alternatif festivele giderim diosanız şunu da bilmelisiniz:yaptığınız şey boştur.ya da mevsimi gelmiş solculuktur.yaptığımız yanlışları kabullenmek zorundayız.ha bunlar bunlar yanlış;ama ben böyle yaşıyorum demek daha samimi olur.yani gündüz solcu akşam sağcı zihniyet bizi olmayan bi ortacılık sınıfına sokar.kardeşim kişi ya solcudur ya da değildir.kişi bunu ya uyguluyodur ya da uygulamıyodur.ben uygulamıyorum mesela.sizin de uyguladığınızı zannettiğinize eminim.gerisi fasa fiso gerçekten.kapitalizmi lanetliyorum ama nimetlerini sonuna kadar kullanıyorum.o yüzden alternatif şenliğinizi gazoz olarak görüyorum.tamam fruko değil kızmayın.ben balıksam kapitalizm kirli bi deniz.sosyalizm de mikrobu kıracak panzehir.size tavsiyem colaların içine şeker atın,asidini alır...
ya basta viva zapatista
bazılarının hala ısrarla anlayamadığı zirvedir.solculuğu yemek yememek, bir şey içmemek sanan kişiler olacaktır.örneğin;
-sen hani solcuydun niye bira içiyosun?
-ne yapayım öleyim mi?
ya da
-peki sen niye yemek yedin x restoranında?hani solcuydun?
-tabi biz insan değiliz, solcuyuz ya yemek yemeyelim, su içmeyelim.

bu zihniyet hala kavram karmaşası içinde olanlardır ve dedikleirmizi anlamak istemeyenlerdir.diyelim ki bizler belirli markaları kullanmadık, şimdi biz bunları kullanmayınca solcu mu olcaz? ya da coca cola ya da pepsi içmeyip yerli sandığınız cola turka’yı içince kendinizi mi bulacaksınız.her bir şeyin marka olduğunu belirttik, bunun için o okuduğunuz hukuk kitaplarına bir bakmanız yeterli.
coca cola denen marka bir araçtır sadece sistem adına; ama onun düzenlediği kültürel ve sosyal organizasyonlara destek vermek tamamen yürütülen baskı ve sömürü düzenini ’’evet onaylıyorum’’ demektir.’’eee ben şu grup için gidiyorum’’ diyene de ’’vay adi’’ niye gittin dememekteyizdir, herkesin kendi bileceği iştir.ama bizler de bırakın da farklı bir yaşamı düşlerken, farklı bir eğlence ve hayat biçimini de yaşayalım.hani dersiniz ya ’’bırakınız yapsınlar, bırakınız geçsinler’’ o hesap bizimkisi; sosyal ve siyasal liberalizmi yaşatmaya gelince statükocu, ekonomik liberalizme gelince özgürlükçü.bu ne perhiz bu ne lahana turşusu modunda muhabbet.yarın bu konuda ikna olmayınca şunu der bunlar: ’’niye tatile gidiyorsun?o da kapitalizm üzerinden işliyor’’ ya da ’’ee barışarock’ta kullanılan ses düzeni şu markaların niye kullanıyorsunuz?’’ ee bunların cevapları aktarıldı yukarda, fazla söze gerek yok.
zirveye gelmek isteyen herkes gelebilir dedik zati, coca cola’sını içmek isteyen de dahil buna diyeceğimiz bir şey olamaz.ama aleyhe faaliyetlere aldırmadan zirveye gelecek calara da ekonomik liberalizmin kendi silahıyla cevap verelim ’’bırakınız yazsınlar, bırakınız çizsinler’’.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol