türklerden türkler diye bahseden türkler

0 /
ithilquessir
baslikta da turklerden turkler diye bahsedilmektedir. zaten turklerden vikingler diye bahsetmenin geregi yoktur. "biz" kelimesi ise fazla geneldir.

walide sultan
<yurdum insaninin, yurdum insani beyniyle urettigi super ingilizce cumleler> seklinde yazilsa idi kimsenin itiraz etmeyecegini dusundugum bu baslikla ilgili baska bir baslik modeli.
ingilizler boyle bir cumle icin ,<ingilizlerin, ingiliz beyniyle urettigi super fransizca cumleler seklinde yazabiliyorlar>. fransizlar ayni sekilde, amerikalisi, isveclisi hatta cinlisi bile soz konusu beyin kimdeyse, o millettin ismiyle yazabiliyorlarama biz yazamiyoruz, neden?
edit:toplumsal duyarliliklar, bagnazlik boyutuna indirgendiginde gelisim saglanamiyor. bir fransiz bir amerikali bir turk seklinde devam eden fikralar neden incitmiyor diye sormak lazim. onlara sadece gulunebilirken bu tarz acilan basliklar tepki topluyor. why?
ankakusu
cogunlukla turk oldugu icin kompleksli kisilerin yaptigi sey.
ama bazen bende, turk olmakla gurur duydugum halde, turkler diye yaziyor, soyluyorum. bunun sebebi ise kultur, gelenek gorenekleri ve bunlarin gecmisini anlatirken daha guzel bir terim secimi olmasidir.

misal: kan davasi... turkler ve mogollarda islam oncesi bir tarihe sahip...

ben buna biz diye yazarsam o zaman ulkemizde yasayan bosnaklari, kafkas asilli vatandaslari ve kurt vatandaslarimizi da kapsayacaktir ve buda anlatmak istedigim seyde bir hata olustiracaktir.
cyranonunburnu
meramını pek anlatamadığı için bilgicini üzen başlık. (tabi ki bunda başlığın bir sucu yok) bu başlık altında eleştirilmeye çalışılan kişiler kendilerini bir toplumun üyesi olmaktan çok o toplumun dışındaki ve üzerinde yer alan özel ve seçkin bir topluluğun üyesi hisseden kişilerdir. bu yüzden bu arkadaşlarla vakit geçirip onların toplum ve ülke hakkındaki sohbetlerine şahit olduğumda bana hep bir konsolosluk daveti hissiyatını başarıyla verebilmişlerdir. bu başlık altında eleştirilen durum budur. yine yanlış anlaşılmaya önlem olarak şunu belirtmekte fayda görüyorumki bahsedilen rahatsızlığın herhangi bir siyasi hassasiyetle ilgisi yoktur sadece sosyal bir duyarlılığın sonucudur. fakat tekrar başka bir yanlış anlamayı önlemek içinde bunu belirtmekte yarar görüyorum ki nacizane bilgiciniz gece gündüz toplumu düşünerek yatağında ağlayıp allah babaya dua etmemektedir sadece bir gözlemini paylaşmıştır. ama bilgiç yılandan yalan kadar korkmadığı için ve en buyuk korkusu karanlık korkusu olduğundan dolayı(metalciler tarafından yanlış anlaşılmak istememektedir) türkiyede ki son polemik acil imdat çekicini kullanarak fenerbahçe’nin buyukluğunun anlaşılamaması hakkında biraz daha düşünülmesi gerektiğini düşünse de fenerliler tarafından da yanlış anlaşılmamak için sanskritçe dışında bir konuda fikir beyan etmemeye karar vermiştir. ama hinduları da rahatsız edeceğinden korktuğu için bu kararında da pek duramayabilir.
darklord
http://www.turkleronline.com/turkler/turkler.htm

"türkler çatısı altında topladığımız tarih kesiti, eksi sonsuzdan (bilinemeyen, belge bulunamayan anlamında), 13. yüzyıla kadar olan zaman aralığını kapsamaktadır. bunun dışında kalan zaman aralıklarında yeni birleşmelerle ortaya çıkan ya da isimlendirilen boyları ve halkları türkler-genel başlığı altında topladık. ancak gezginlerin tanıklıklarını aktaran kitaplar için herhangi bir zaman sınırlaması getirmedik. çünkü eski halkların efsaneleri, günlük yaşamları, gelenek görenekleri ve alışkanlıklarını ancak ve ancak bu yolla sizlere aktarabilirdik."

alıntıdır.
independence
turklerden "etiyopyalilar" $eklinde bahsetmeye ba$ladigimiz anda gecerliligini yitirmeye yuz tutan ba$lik.e bu durumda "turklere etiyopyalilar demeye ba$layalim kampanyasi" $eklinde de bir ba$lik acilirsa $a$irmak sacma olacaktir.ote yandan eger ben turk isem ve bir ki$i benden ve benim dahil oldugum bir gruptan "ah sizi gidi turkler" $eklinde bir betimlemede bulunursa sanirim bundan alinmazdim, hatta "ah sizi gidi turkler" betimlemesini yapan ki$i turk olsa ben gene de alinmazdim, bu durum ya benim yussuzlugumden ya da ba$ligin sacmaligindan ileri gelmektedir muhtemelen.

bir de konuya $u acidan bakalim.

"biz turkler yuzyillarca dunyaya hukmetmi$iz" cumlesini kuran ki$i de "biz" oznesini kullanarak kendisinin de turk oldugunu zaten belirtmi$tir.bu durumda "biz" diyen "turk" ki$isini once ta$lamali ardindan da manciniga koyup tutu$turduktan sonra yunanistan’a firlatmamiz gerekmektedir.ya da bo$ i$leri ve sacma polemik konularini bir yana birakip illa tarti$ma yaratmak istiyorsak da bunu guncel ve gercekten onemli sorunlar hakkinda yapmaliyiz.

borsa du$mu$, dolar 1,500,000 tl yi gecmi$ alooo.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol