eurovision da ermenistan a 10 puan verilmesi

0 /
underpressure
geçen sene de kıbrıs rum kesimine verilen 12 puan göz önüne alınırsa, halkımızın bu konudaki derin hoşgörüsünün farkına varmış oluruz. komşu ülkelerin birbirlerine yaptıkları kıyağı gören türk halkı, ermenistanın komşu ülke olduğunu düşünerek bu oyları vermiş olabilir mi diye kendime sormadım değil.
stella
karde$ligimizin göstergesi.

edit: tamam, dü$manlik duymadigimizin göstergesi. siyasi çati$malara sanatta yer vermedigimizin göstergesi. ama karde$ligimizin göstergesi degil, tamam. (tamam, tamam, tamam...)
spooky
turk halkinin bir kez daha ne kadar sagduyulu ve modern oldugunun gostergesi olmustur. eurovision sonucta bir sarki yarismasidir ve hesaplasma yeri degildir. sertap erener’in tatu karsisinda birincilige cok ciddi aday oldugu yil bile turk insani en guclu rakibimiz rusya’ya 12 puan vermistir, ki rusya o sene televoting sisteminin arizali oldugunu soyleyip oylari baska bir yolla belirlemis ve turkiye’ye hic puan vermemistir. eurovision’u bir siyaset platformu olarak degil de gercekten bir yaris platformu olarak goren turk insanini bir kez daha kutluyorum.
ankakusu
turkiye ermenistana 10 puan verdi derken bir seyi atliyoruz. bir kere sarki guzeldi. bende cok begendim hatta ermenistanin sarkisi bizim sarkimizdan daha turk, daha anadou ezgileri ile doluydu.
sahsen bende ermenistana oy verebilirdim. halkimizin ve jurinin ermanistana 10 puan layik gormesi oldukca dogaldir. cunku o sarkiyi dinlerken bir turkunun modern versiyonunu dinler gibiydik.
kisacasi ermenistan hak etti ve halkimiz ile juri uyeleri, nefretle, kinle yogrulmadigimizi gostererek 10 puani verdi.
ankakusu
fransa, belcika ve hollandanin yuksek oy vermesi hele hele belcika ve hollandanin hic ermeni nufusa sahip olmamasina ragmen cok yuksek oy vermesi diplomatiktir.
ama turkiyenin ki de diplomatik olabilir ama bu olay sarkinin halkimiza hitap ettigi gercegini degistirmez.
tralier
israil,ermenistan tarzı ülkelerin eurovision’a katılıyor olması resmen bir göndermedir.

adamlar bize küfür ederken bizim onlara 10 puan vermemiz ise resmen bir saçmalıktır.

sana vurana sende vuracaksın.

arkamızdan o kadar dolap dönerken türk halkının ne kadar saçmaladığının bir göstergesidir.en azından milli değerlerimizi ayaklar altına alan ermenistan gibi ülkelere bu tip oylamalar da tepki gösterilmelidir.

eurovision falan diyip geçmeyin hırvatistanla sırbistanın birbirlerine puan dahi verdiği görülmüş mü ?
anarchycicegi
açıkçası ermenistan’a hak edeilmeyen bir puan verdik peki bunun arkasında ne var. tamamen suçluluk duygusu ve şirin görünme arzusu. fakat bir çok kişinin unuttuğu şey onalar üstümüze geliyor böyle devam ederse sonu hayırlı olmaz.
napoleon ve josephine
ermenistan avrupada mi idi, ya da israil ne derece avrupa ulkesidir... hadi onlari gectik, turk ezgileri tasiyan bu sarki, ermenistana ait degil de turkiyeye ait olsaydi sonuc nasil olacakti?
biz yillarca "avrupalilar turk muziginden anlamaz" diye bati muzigi ezgileri iceren ve ne hikmetse gene avrupa tarafindan anlasilamayan sarkilarla katildik yarismaya ve son siralarda yer aldik. sonra sebnem paker yerel motiflerle bezeli bir sarkiyla 3.luk aldi da ondan sonra darbuka filan gibi enstrumanlara yer verir olduk..
uzun lafin kisasi, ermenistan ilk yilinda yerel muzigiyle katildi ve avrupali bu muzigi begendi.. o muzik bizim halk muzigimizden hic de farkli degildi oysa... demek ki avrupa bal gibi de anliyormus darbukadan, sazdan, neyden vs.
ya da tamamen politik bir yarisma bu biz de o yuzden 10 puani layik gorduk.
grafolog
tamamen siyasi bir yalakalık olarak değerlendirdiğim hadise. zaten bizim 10 puan verdiğimizi gören başta fransa olmak üzere avrupa ülkeleri ermeni soykırımı tasarılarını geri çekmişlerdir...
türkiye’den ermenistan’a 10 puan gittiğini öğrendiğinde jacques chirac’ın alaycı bir şekilde gülümsediğini hissedebiliyorum ve bu beni acaip gıcık ediyor.
broken
eurovision yarışmasının sanatsal hiç bir değerinin olmadığını, oylamalarda her ülkenin vereceği puanların belli olduğunu ve oylamadaki kriterin tamamen siyasal değerler olduğunu gösteren hadise. türkiyenin ermenistana 10 puan vermesi de bu kapsamda değerlendirilmelidir ve şaşırılmalıdır. fransız parlementosundaki ermeni soykırımı yasa tasarısı tam da yarışma öncesi geri çekilmiş ve türkiyenin tavrı beklenmiştir. türkiyede eli mahkum 10 puanı yapıştırmıştır.
nick nicki nickince
olmasi gereken budur... kuzey ulkeleri birbirlerine her zaman 12 leri verirken bizim de artik bir adim atmamiz gerekiyor.

yoksa siz hala it dalasinda dusen yunan ucaginin pilotunun olmesinden yana olanlardan misiniz?

ancak zaten eurovision artik bir sarki yarismasi olmaktan cikip avrupa kulisinin bir parcasi olmustur. hangi ulkeler birbiriyle siki iliskiler icindelerse onlar birinci olmaya daha yakindir. zaten eurovision da bir sekilde yozlasmistir. kibris devleti yoktur, bu devlette rumca konusulmaz. tartismamiz gereken bunlarken ermenistana neden on puan vermisiz? neden vermeyelim...

(bkz: cikarin su at gozluklerini yauh)
theenemiest
eurovision sarki yarismasini ne kadar onemsedigimizi gosteren tutumdur.

alt tarafi sarki yarismasidir. nasil her sene almanyadaki turklerden oylari aliyorsak, turkiyedeki ermeniler de oylarini ermenistana vermektedir. keza yunanistan da aynı durumda. yoksa kimsenin kimseye bu sene sunlara oy atalim da bizi sevsinler diye dusundugunu sanmiyorum.

0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol