confessions

anarchycicegi

- Yazar -

  1. toplam entry 49
  2. takipçi 1
  3. puan 45930

mamak askeri ceza evi

anarchycicegi
akerliğimi yaptığım yerdir. tarhin izlerini hala üstünde taşımasıyla birlikte, deniz gezmiş, ahmet kaya, alpaslan türkeş, serdar ortaç, selda bağcan ve birçok ünlününde ceza yattığı hapisanedir. tarihinde işkence olduğundan 80 öncesi bütün kayıtlar silinmiştir.
infaz kısmı ve disiplin kısmı olmak üzere iki ana binadan oluşmaktadır. infaz kısmında büyük suç işlemiş olanlar yatmaktayken disiplin kısmında ufak suçlardan yatan askerler mevcuttur. orada askerlik yapanlarda tutuklularla aynı şartlarda yaşamkatadırlar aynı yemekler aynı yatakaneler (aynı yatakane derken iç içe değil tabi ki sadece bizde güneş görmeden bize ayrılmış eski mahkum yatakanelerinde yatmaktaydık). yedi katlı oluşu sadece rivayettir o kadar arştırmama rağmen yerin altında hücrelerin bulunduğu sadece bir kat olduğunu tespit ettim.
ilginçtir üzerinde kuş uçmaz, bu yüzden cezaevi yönetimi güvercin kafesi kurdurttu ve güvercin beslemeye başladı.

izmir

anarchycicegi
asla izmir’i yaşayamıyacak insanların izmir’i anlatması kadar kötüdür izmir’i dinlemek. çünkü asla bilemezsin izmir’in verdiği huzuru, güveni, sevgiyi. herkez yaşayamaz zaten izmir’i benim kadar yada benim gibi yaşamanız dileği ile sevgiler...


imkansız olursa dönüşüm
ve ölmüş olursam
mezarıma bir avuç toprak atın
izmir koksun, izmir olsun
aldatılan her duygum gibi
dönek olsun
ne yalanından geçtim izmir’in
ne kendisinden
yaşamaktan vazgeçtim
beni gömün bir yere
ama izmir’im koksun izmir’im olsun toprağım

whisper

anarchycicegi
kendimi asla ifade edemiyeceğim insan.
bazen kelimeler değil mimikler anlatır yaşananları üzüntüyü, kederi, sevinci, en iyi mimikler anlatır. işte bu yüzden üzgünüm demiyorum çünkü ne kadar üzüldüğümü mimiklerim anlatabilir sadece.

bilgiçlerin şiirleri

anarchycicegi
sabahın dokuzunda bir acı ile uyanmak
evdeki herkez ağlıyorsa
ve bir kapıda kilitli ise
ölümden başka birşey düşünmüyor insan

elinden gelen tekşey ağlamak
artık o seni öpüp koklayamaz
yada yerde canlı yatamaz
son bir kez odaya almazlar seni

evin içerisi hüzün kokuyor, odanın içerisi ölüm

faşist yuvası

anarchycicegi
ayrımcılık insanın canını yakan yargıdır.
ben bulgaristan göçmeniyim. ve bulgaristan kominizimden çok çekmiş bir çok değerini kaybetmiş bir ülkedir ki bende yaşadım bazı şeyleri.
faşizim konusunda söylenilcek fazla bir söz yok türkiyenin geçmişine bakınca zaten sonuç ortaya çıkıyor.
ama ne faşizm nede kominizm’i pkk ile bağdaştıramayız. çünkü pkk bir siyasal görüşe bağlı olmaktan çok türkiyeyi bölmeye çalışan devlet içinde devlet oluşturmaya çalışan bir terörist grup’udur.
kısacası biz zaten kafamızda siyasi olarak bu ülkeyi bölmüşüz sağcı ve solcu diye adamlar bu durumu koz olarak kullanıp devletimizi elden almaya çalışıyor biraz gözümüzü açmalıyız artık.

kadın erkek ilişkisi

anarchycicegi
birbirini tamamlayan iki varlık.

bence bu tür ilşkilerde araya sıfat sokmak çok saçma. sevgili dense ne olur denmese ne olur iki tarafında duygusal bir yakınlaşması varsa gerisi önemli değil.
evlilik en saçma sıfatlardan biridir. erkeğide kadınıda çok gerer anlamsız bir yükün altına sokar.
bence bu tür paylaşımlar salak teklifler yerine duygusal yakınlaşmaşmalar ile başlamalı kadında erkekte birbirinin ihiyacını karşılamalı. bu sadece sex açısından değil. duygusal bakımdanda yeterlilik bakımındanda mutlu edilmeli iki taraf eğlenmeli bi amacı olmalı. birşeyler bittiğindede çekip gidilmeli böylesi daha kolay olur. sonuçta ne başlarken bir beklenti olur nede biterken. evlilik gibi bir sıfatta olmadığı için dünyaya ayrıldığınızı duyurmak zorunda kalmazsınız.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol