atatürk büstünun yikilip yerine otopark yapılması

floydian
gaziantep ıslahiye belediyesinin akpli başkanının yaptığı icraattır. yazıktır, günahtır, ayıptır, vefasızlıktır, rantçılıktır. sanıyorum ki bir sonraki icraatı da otoparktan gelen parayla cami yapmak olacaktır.

bok bocegi
atatürk resimleri bilinçli bir şekilde deforme ediliyor ve atatürk olduğundan çok farklı tanıtılıyor yeni nesillere.. resmi iş yerlerindeki atatürk resimleri kaldırılmak isteniliyor.. şimdi de atatürk büstleri yok edilmeye çalışılıyor.. hadlerini ziyadesiyle aşıyorlar ama güzide ülkemin güzel insanlarının büyük çoğunluğu hala bunun farkında değil ne yazık ki..
angelus
ulu önder atatürk ün bize verdiklerinin karşılığını büstünü yıkıp otopark yaparak ödüyoruz. evet kendisi muhakak ki bir karşılık beklemedi ama ayıptır, yazıktır.
yaramyan the sun of art
ülkemizde son dönemde atatürkçülüğü, laikliği ve cumhuriyeti savunmak neredeyse yobazlık haline gelip dini kadrolaşmayı arttırmak, siyaseti dine alet etmek, cahilce işlerle uğraşmak yenilik haline gelmeye başlayınca olmasına şaşılamayacak durum. olayları tam tersine çevirip insanların kafasını karıştıran bu siyasetçiler, medya ve satılık aydınlarla gelinecek nokta budur, bunun gibi daha bir sürü vardır.
tigris
bırakın gidin artık güzel ülkemizi o bizim atamızdanyadigar ve öyle kalacak siz ne yapmaya çalışırsanız çalışın demek istiyorum ben bu durumu yaratmış insancığa.
tasar
bir zeugma, bir hasankeyf bile baraj yapılmak için sular altında bırakılıyorsa, muhammed’in evi yıkılıp yerine otel înşa ediliyorsa, ecyad kalesi yıkılıp yerine alışveriş merkezi yapılıyorsa, atatürk’ün büstü de pek âlâ o muhitte yaşayan insanların ihtiyaçları doğrultusunda yıkılırsa neden abes kaçsın ki.
şekilci olmamak lazım, görüşlerini savunduğunuz, ideal ve fikiryatı doğrultusunda canınızı vermeye hazır olduğunuz kişiyi tabulaştırmayın. zira bildiğim atatürk de böyle bir şekilci ve tabusal yaklaşıma izin vermezdi. o sırf tabusal ve dogmatik yaklaşımları ortadan kaldırmak için tekke ve medreseleri kapattırdı, hilafeti kaldırdı. bir daha düşünün atatürk’ün büstü kaldırıldı diye türkiye’de atatürkçülük mevzi mi kaybetmiş oldu?
yaramyan the sun of art
emin olmak gerekir ki hz.muhammed’in evi türkiye topraklarında olsa ya da türkiye ile alakalı olsa onu kimse yıkmazdı yıkamazdı, biz iğrenç araplara benzemeyiz para bizim tanrımız olamaz. o barajlarda oraya resmen ağlana ağlana yapılmıştır. ancak kimse bir atatürk büstünü yıkıp yerine otopark yapmaya kalkmasın he madem ki yapacaksın o zaman yakın bir yere büstü taşı ancak o da yoksa defol git çıktığın yere!
angelus
evet koskoca bir cumhuriyeti kurup bizlere hediye eden ulu önder in büstü fazla gelmiştir, evet ihtiyaçlar doğrultusunda yıkılmalıdır. yerine sayın akb belediyesinin isteği doğrultusunda icraatlar yapılmalıdır. suudi arabistan ecyad kalesini yıktı peki bizim ne eksiğimiz var suudilerden, biz de aynı soydan geldik, ne duruyoruz değil mi hemen atatürk ün büstünü yıkalım. az bile bekledik ülke çapında bir tane atatürk büstü kalmasın, heykelleri yıkılsın, resimleri kaldırılsın.
ankakusu
(bkz: #254627 ) ornek olarak araplarin secilmis olmasi pek dogru degil, cunku araplarin kulturlerinde boyle bir durum soz konusu, ama sekilci olmamak lazim. ataturku tabulastirmamak lazim.
eger halkin menfaati baska bir seyi gerektiriyorsa onu yapmak gerekir.
evet bu bustun anlami, manevi degeri cok buyuk. maneviyat onemlidir ama bugun tarihi degerleri daha fazla olan bolgelerimiz sular altinda kalmistir.
ataturk bustu yikilip baska bir yerede yapilabilir ama bir hasankeyfi baska nerede yapabiliriz.

ama burada sistemli bir sekilde ataturkumuzun bustlerine veya onu hatirlatacak her bir seye karsi bir yaptirim varsa o zaman tabii ki is degisir.
independence
in$a edilecek olan otoparka da ye$il renkte araclardan ba$ka araclarin parkedilememesi ve otoparkin hemen ortasina bir de mescid in$a edilmesi olasi icraatlarindan olacaktir sevgili islahiye belediye ba$kaninin.laikliki yeniden tanimlayalim diyen bir millet meclisi ba$kaninin bulundugu ulkede bu tur $eyleri cok gormemek lazim.ne de olsa kendi oylarimiz ta$idi bizi bu gunlere.
camurhan
gerekliyse ve büste yeni bir yer bulunacaksa neden yapilmasin eylemi. kac küsür yillik cumhuriyeti ve onun kurucusu atatürk’ü 12 eylül döneminin sabik generalleri gibi büstlerde yasatmaya calisiyorsak yaziklar olsun bize.
capt it all
çok fazla büyütülecek bir şeydir.
yanlış, anti-demokrat ve kin dolu bir eylemdir.
hatta gerici bir eylemdir. bunu yapanların örümcek kafalı birer yobaz olduklarını düşünüyorum... gayet ciddiyim.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol