sözlüğün kalitesinin düşmesi

0 /
pixie
"sözlüğün dinlenmesi", "bi rahat nefes alması" şeklinde görülmesi gereken durumdur. abartılmamalı, aynen devam edilmelidir.
independence
hicbir misyon yuklenmemi$ ve yuklenmekten ozenle kacinmi$ olan bilgi sozluk’e kim hangi misyonu yukledi de daha sonrasinda bu misyonun yerine gelmedigini gorerek $a$irdi, hayal kirikligina ugradi anlayamadim henuz.

herkesi yenecegiz, herkesi dovecegiz, bizden daha kaliteli bir internet sitesinin olmasi mumkun degil, kalite bizim gobek adimiz ve turevi aciklamalar kimler tarafindan hangi kohne kuytularda yapildi hala merak icerisindeyim.bilgi sozluk sadece bilgilerimizi payla$tigimiz, bu payla$imi yaparken de gercek anlamda eglendigimiz ve hicbir misyonu olmayan, hicbir onemli ba$arinin altinda imzasi bulunmayan ve bulunmayacak olan bir internet sitesidir.bir canli yayinda da belirttigim gibi "bilgi sozluk’un ne birilerine bir $eyler ogretmek ne de dunyayi uzaylilarin saldirisindan korumak gibi bir misyonu yoktur.bilgi sozluk’un amaci amacsizliginda gizlidir.bir gun birileri harran ovasinda elmas madeni bulurda haritayi bilgi sozluk sayesinde cizebildim derse mutlu oluruz.hepsi bu."

inanmayan baksin..

http://www.kalekapi.web.tr/sozluknew.jpg
strahd
"bilgi sozluk’un ne birilerine bir $eyler ogretmek ne de dunyayi uzaylilarin saldirisindan korumak gibi bir misyonu yoktur" cümlesinden vardığımız sonuç üzerine bilgi sözlük kavramının bilgi kavramından yola çıkarak kurulmadığını, daha serbest bir ortam olduğunu anladığımız; dolayısıyla bu tür entelektüel endişelerin boş ve gereksiz olduğu gerçeğinin ortaya çıktığı durum ve başlıktır.
carpediem
her tarafa çekilebilecek bir başlık. "eskiden böyle değildi buralar!"a çektim ben de.. evet, eskiden bu kadar anket yoktu, bu kadar özensiz yazılar yoktu, bu kadar imla hatası vb. yoktu. ama bunlar yazar sayısının çogalmasıyla alakalıdır. unutulmamalıdır ki her sepetten bir çürük elma çıkar. bu "kalite düşüklügü" de o çürük elmalar yüzündendir. zamanla onlar temizlenecek ve kaçınılmaz bir şekilde yenileri gelecektir. bu böyle sürüp gidecektir.
eskiden süperdi sözlük, şu zaman oldu hiç gelişme olmadı, hiç iyi bir şey olmadı diyen haksızlık eder. çok şey değişmiştir, gelişmiştir. bazı şeyler de kötüye gitmiştir. kötü tarafların göze batması da gayet normaldir. bu hayatın tamamında böyledir.
independence
dunyanin hangi meridyeninden ya da paralelinden yapildigini henuz bilemedigim ve ara$tirmaya da deger bulmadigim, "jedi’ye laf sokayim da $anim yurusun, torunlarima anlatacak bir $eylerim olsun, ne de olsa bunca sene bo$ ya$adim bari kiyida ko$ede bir $eylerim olsun" tadindaki anlamsiz ve son derece gereksiz efor sarfiyatini bir yana birakacak olursak;

bilgi sozluk kalite pe$inde ko$mayan, aman birileri bize $ahane $eyler soylesin de biz de ba$kalarinin $ak $aklari ile mutlu mesut ya$ayalim anlamini asla bir hayat felsefesi olarak algilamami$ ve algilamayacak olan, hicbir konuda iddiasi olmadigi halde pek cok iddiali siteyi de kimsenin haberi bile yokken cooooook ama cok gerilerde birakan, gayet siradan ve ozellikle siradan olmasini tercih ettigimiz bir internet sitesidir.

bilgi sozluk’un kaliteli olmasi nasil ki bunyesinde yazan ki$ilere bagli ise, kalitesiz olmasi yahut kalitesinin du$mesi de ayni oranda bunyesinde yazan yazarlara baglidir.

hemen hic bir $ekilde sozlugun gidi$atina mudahale etmedigim halde zannedilmemeliki gozlerimi kaparim vazifemi yaparim anlayi$ina sahibim.

minik bir kac ornek vermek ister bu deli gonul.

(ara: bilgiclerin)
(ara: yazarlarin)
(ara: eski sevgili)
(ara: sirin)
vs.

yukarida yazilan ve benzeri ba$liklari sozluk icerisinde arattigimiz zaman elimize inanilmaz karanlik bir tablo gelmekte.$irinlerin ibneliginden komunistligine kadar en ince detaylarina kadar inceledigimiz bilgi sozluk’te, eski sevgili ile alakali sayfalarca ba$lik acip altini buyuk bir ozenle doldurdugumuz bilgi sozluk’te, bilgiclerin sac tellerinin uzunluklarina kadar incelenen bilgi sozluk’te, kim hangi hakka dayanarak kaliteyi sorgulayabilir merak icerisindeyim.

evvelsi gunlerde $irinsem gunahim ne nickli yazarimizin icimi acitan enfes bir tespiti olmu$tu.bir ba$lik altina $u $ekilde bir entry yazmi$ti.

ba$lik:xxxx

entry:
(bkz: kiraladigi ata tecavuz eden muhendis) (29)
(bkz: 19 mayis ataturk u anma genclik ve spor bayrami) (15)

entry de yanilma payim olabilir, mazur gorun.

$imdi $apkamizi onumuze koyup yeniden du$unelim.hangimizin bilgi sozluk’te ki kalite du$uklugunden soz etmeye ve hatta $ikayet etmeye hakkimiz var?

edit: bir diger yandan da $u eklemeleri yapmadan gecemeyecegim.bakin bakalim bizden seneler once kurulan sozluk siteleri googlede nerelerdeyken biz nerelerdeyiz.

http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=s%c3%b6zl%c3%bck&meta=
http://www.google.com.tr/search?hl=tr&q=sozluk&meta=

bakin bakin cekinmeyin.
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol