yamaç paraşütü

exfreak
serbest parasutculerin, "ulan biz ucak ve atlayis parasi vermeden nassi ucabiliriz" gazina gelmeleri ustune, 20-30 yil evvel tepelerden havalanmaya baslamalariyla vukuu bulmus bi spor bransi olmakla birlikte bi extreme spor da degildir.

yamac parasutu yapanlara "parasutcu" denmez. kendileri parasutcu degildir.
bir nesneyi ve aleti ozel olarak kullanma becerisi icinde olanlara "pilot" denildiginden, "yamac pilotu" ya da "yamac parasut pilotu" olarak aksettirilmis guzide isimleri mevcuttur.

bu arada cok buhranli bir spordur. insanin yere inesi gelir biran evvel. illa manzara insaniysa kishi, uygundur ama. ama o zaman da "olm bu super bi extreme spor" tadinda diyaloglar tuketilmemelidir.

extreme olan tek sey, insaatta amelelik yapan mahmut’un yerden izlediginde edindigi intibadir.
kitap21321
sanıldığının aksine yalnızca yamaçtan süzülüp yere inmek değil çeşitli tekniklerle uçuşa başlandığı noktadan km'lerce yükselip km'lerce mesafe katetmek mümkündür 300-500 km yol alınabilmiştir.ben mi?ben daha çok başındayım bu sporun.
yumurtagibicocuk
azindan da olsa en azindan duzenli spor yapma aliskanligi olmayan kisilerin yapmaya kalkmasi beklenmedik saglik sorunlarini firtlatabilir diye dusundugumdur.
instrument
Son 3 yıldır yapmakta olduğum uçuş sporu. Yakında eğitmenliğine geçişim gerçekleşecek. Sanıldığı gibi çok tehlikeli bir spor falan değildir. Aksine limitler aşılmadığı ve doğru malzemeyle doğru meteorolojik koşullarda ve pilot seviyesinin sınırları aşılmadığı sürece yolda yürürken başınıza bir şey gelmesi ihtimalinden daha az kaza riski vardır. Yaşattığı keyif ise kelimelerle anlatılabilecek gibi değildir.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol