masa üstüne dantel ortmek

ilean
bahsettigim şey bilgisayarda masa üstüne dantel ortmek olayıdır.zira her boş buldugu yere dantel örtme ihtiyacı duyan annelerin masa üstünden haberdar oldukları vakit yapmaktan çekinmeyecekleri eylemdir.
carmenta
bazi annelerin,hic bir ikna gucunun yetmeyecegi,her turlu zorlamanin ayni kuvvetle geri puskurtulecegi vazgecemedikleri eylemleridir.bos gordukleri her here dantel islemek gibi bir hevesleri vardir.evin her kosesi bittikten sonra sira sizin odaniza hatta kutuphanenize bile gelebilir.iste o anda dikkatli olmak,anneyle cok politik vwe akilli diyaloglara girmek onemlidir.cunlu hic bir baski onlari kararindan degistirmeyecektir.mesela bu guzel seye burada yazik anne kirlenir cizilir tarzinda bir karsi cikma basari getirebilir.
faten
en sonunda koltugun uzerıne falan da dantel ormek seklınde devam edebılecek bır hastalıgın ılk safhalarıdır ,daha sonra yerdekı halılar kaldırılır ,eskı danteller bırlestırılıp halı yapılır falan ,fena yani..
walide sultan
ben gelin olacagim zamanda ordugu dantelleri kastederek anacigima demistim ki; yorma o guzel gozlerini orme, benim boyle bir dekorasyon anlayisim yok ortemeyecegim onlari hicbir yere... gercekten de ortmedim asla kullanmadim...lakin hepsini sakladim, simdi onu ozledikce sakladigim yerden cikarip sararmis oyalari dantelleri opuyorum agliyorum... sereyim bir yerlere artik desem simdi, benim icin o kadar degerli ki onlar, tozlar deger onun el emegine goz nurlarina diye kiyamiyorum...sanki gonlume ortmusum o dantelleri...ayrica hic dantel ormeyen nerden bilecek ki kiymetini; oyle kolay mi onlari ormek... yurdum kadininin sadece el emegi goz nuru degil, matematiksel zekasi da vardir hepsinin icinde...

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol