güneş tutulmasıni alkışlamak

ozerezgi
aynı insanlar tutulma sırasında güneşe(ya da aya bilemiyorum) el de sallamışlardır. dumur oldum şahsen. nedir bu türk olmakla alakalı mı? dünyanın başka yerlerinde de böylemidir diyerek telefona sarılmama neden olan bu durum ağlanası mı hastir denilip gülünesi mi?
walide sultan
belki de onlar bu esnada ayaklarinin altindaki yeryuzu tabakasi(sukur ki) sallanmadigi icin sevinip duygularini alkislamak suretiyle ifade edenlerdir...
carpediem
türk insanı çok uzun yıllardır teknoloji, spor ve sanatta alkışlanmayı hak edecek bir başarı yakalayamamış değildir. bu başarılar araştırılmazsa bilinmez çünkü "uzun yıllardır büyük başarılar kazanan" devletler bu tür şeylere daha fazla para ayırdıgı için onlar daha fazla başarı yakalarlar ve başarılar fazla oldugu için duyulması, bilinmesi daha muhtemeldir. türklerin güneş tutulmasını alkışlaması ise bu doga olayının verdigi heyecanın gayet safça, temizce gösterilmesidir. bu ilginç ve büyüleyici olayı böyle karşılar türkler. çünkü onlar çocukken başka ülkelerde tam güneş tutulması yaşandıgında ailecek uçaga binip bu olayı izlemeye gidememiştir. dolayısıyla heyecanlanır ve alkışlar.
my son is father
aslında bana pek garip gelmedi bu durum. tamam biraz garipsenebilir ama bu garipseme, vay efendim yurdumun tipik insanı nidalarına dönüşmemelidir. tamam dönüşsün yine bir sakınca yoktur ama bu tepki, en az güneş tutulmasını alkışlamak kadar garipsenebilecek bir tutum oluşturur.
kadıköy ’de beşiktaş ve eminönü iskeleleri arasında ki meydanda yüzlerce insanla güneşe doğru bakarken keşke birileri alkış tutsaydı da katılsaydım onlara. kanımca pek bi keyifli olurdu. alkışlamanın bir amacı olmalıdır söylemlerini siktir edin, tanımadığım insanlarla,atışmadan, çatışmadan bir şeyi paylaşmanın keyfine varırdım.
elinde sigarasıyla güneş tutulmasını izleyen adamla, boyacı çocukla, gül satan çingeneyle, üst komşu hatice teyzeye benzeyen kadınla, migros torbalarıyla güneşe bakan teyzelerle üstüne üstlük meydanda rastladığım annemle bir alkış bence komik olmazdı.. gülümsetirdi belki orda ki bir kaç kişiyi onlarda en azından bir şeye gülmüş olurdu iyice rutinleşmiş hayat ve zihniyetlerin arasında..

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol