defter kaplamak

comolloggo
liseye kadar her yeni okul sezonu öncesi,annelerin babaların hatta komşuların bile yardımıyla imece usulu evde bir defter kaplama haftası başlar.bu durmularda defter sahibi çocuk genelde bant keser yada defter düzgün dursun diye sayfaların ortasından havaya doğru tutar.en sıkıcı iş de budur zaten.1 saat sayfaları tutmaktan zaten okuldan yorgun argın gelmiş bebenin kolları kopma derecesine gelmiştir.neyse herkes deftar kaplamıştır.yaşasın hazır kapları çıkaranlar
melusine
eğer ailedeki en küçük sizseniz lise bittiğinde bile nasıl yapıldığını bilmediğiniz eylemdir çünkü abla veya abi her zaman bu görevi sizin için yerine getirir.defterlerin bir yıl boyunca temiz kalması için yapılır.özellikle kızlar defter kabı seçerken hayatlarının en zor kararlarını verecek gibi kırtasiye kırtasiye dolaşıp en süslü en bol ayıcıklı ve en çok pembelisini alırlar.
playloud
öğrencilerin simgesi...batmanli supermanli spidermanli kaplar...hatta küçük çocuklar defter kaplarının şekline göre büyüdüğünde nasıl bir kişiliğe sahip ocur onu bile farkedebilirsiniz...
overload
ulan ben sene sonuna kadar zaten 50 tane defter degistirecem ne diye kaplatiyorsunuz adama. bir de öyle lanet bi seydir ki belli bir sureden sonra amina koyacam defterinin de kitabininda hocaninda seklinde protestolara donusen eylem. (kendimden biliyorum)
igoriyan
orta okulda yapmaktan en cok hoslandığım seydi taki liseye kadar. lisede bürünülen gencım asiyim defter kaplıgı benim neyime görüşü buna engel olur.
ozee
hiç yapamadım hep kapak kısmı katlanır yapıştırılan yerler eciş bücüş durur hep en erken benim kaplarım bozulurdu bu yüzden ben bazı şeyleri eksik gördüm,tam yaşayamadım.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol