milliyetçilik ile ulusalcılık arasındaki fark

salavin
her siyasal parti atatürk ilkeleri arasında yer aldığı için milliyetçi olmak zorundadır ancak atatürk ilkeleri arasında yer almadığı için ulusalcı olmak zorunda değildir.
salavin
"ben milliyetçiyim" diyen kişi, milliyetçiliği "kimliğinin asli unsurlarından biri" olarak gördüğünü ifade etmektedir; ancak "ben ulusalcıyım" diyen bir kişi, son yıllarda ülkemizde ve dünyada yaşanan gelişmelere karşı takındığı "siyasi tavrını" ifade etmektedir.
salavin
her ulusalcı türkiye’nin avrupa birliği’ne girmesine karşıdır; ama her milliyetçi türkiye’nin avrupa birliği’ne girmesine karşı değildir.
salavin
ulusalcıları biraraya getiren konjonktürel olaylardır, bundan ötürü ulusalcılar adeta "geçici bir saflaşma" görüntüsü içindedirler; milliyetçileri bir araya getiren ise konjontürel olaylar değildir, onlar kendilerini bildi bileli milliyetçidirler ve (hangi siyasi parti içinde yer alırsa alsınlar) ölene kadar öyle kalırlar.
salavin
ulusalcılığın kaderi türkiye’nin avrupa birliği’ne girme süreciyle yakından ilgilidir; farzımuhal türkiye’nin avrupa birliği’ne giremeyeceği kesinleşirse ulusalcılık akımı dağılır ve evli evine köylü köyüne (solcusu/sosyalisti kendi asıl ideolojisine, sağcısı/kemalisti/dincisi kendi asıl ideolojisine) döner/avdet eder.
milliyetçliğin kaderi türkiye’nin avrupa birliği’ne girme süreciyle ilintili değildir; türkiye avrupa birliği’ne girse de girmese de milliyetçilik hep var olacaktır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol