hakan günday

0 /
firambogaz
29 mayıs 1976’da rodos adası’nda doğdu. ilköğretimini brüksel’de tamamladı. ankara’da tevfik fikret lisesi’ni bitirdi. hacettepe üniversitesi edebiyat fakültesi fransızca mütercim tercümanlık bölümü’nde üniversite eğitimine başladı. unuversite libre de bruxelles’in siyasal bilimler bölümüne geçti. ankara üniversitesi siyasal bilgiler fakültesi’nden mezun oldu. ilk romanı kinyas ve kayra 2000’de yayınlandı. antalya’da yaşıyor.
eserleri:

roman:
kinyas ve kayra (2000)
zargana (2002)
piç (2003)
http://www.edebiyatturk.net/
abraxas
bir gun olurda karsilasirsak sadece yuzune bakicagim,gozlerimi gordugunde beni anlicagina inandigim insan olduguna inanmadigim varlik..turkiye deki saysan bi elin parmak sayisini gecmicek yazarlardan..

iste zargana dan kisa bi alinti..

"bir insan ya gitmek ister ya da kalmak.gidenler uzuntuyu carsaf yapip uzerine yatar ve o carsafin uzerinde bin bir zevk icinde hayatla sevisir.kalanlarsa vasat hayatlarini,bir urunun taban ve tavan fiyatlarina benzeyen taban ve tavan duygular icinde yasayarak yerlesik duzenin sokak lambalari haline gelir."
cokoprens
dahi olduğunu düşünmekten kendimi alamadığım yazardır . tabir caizse, bilincinizi mıncıklar ve bırakır. ardından ne olduğunu anlamanız uzun zaman alır. okurken "lan hakkatten" dersiniz, yaşarken "hakan haklıymış".
valequentill
kelimelerle kolaylikla oynayabilen.. ama kolaylikla yaptigi isi en iyi yapmasi yonunden okumaktan kesinlikle biktirmayacak yazardir.. mutsuzluguna hic bir care aramayandir..
prodigy
piç’te kendi tasarladığı t-shirtleri giyen cenk ve kendi hikayelerini bir kitapta okumuş gibi anlatan hakan karakterleri okuduğumdan beri aklımda. bu iki karakter aracılığıyla anlattığı romanlar ve t-shirt tasarımları çok orjinal. zargana ve piç’ini okudum, ikisi de harika.

dahi yazar.
misil
yazdıklarının birçoğunu okuduktan sonra not etsem de, işte bu desem de, kendinden zerre haz etmediğim yazar. önyargım sonsuz. sigaralı pozlarıyla tam olarak hitap etmeyi amaçladığı kitleyle özdeşleşmiş durumda.
sipsi
ruhumu sıkıp sıkıp bırakan sonra durup tekrar sıkan, kendi halinde bırakamayan beynimde seksek oynayan yazar.

’dünyada iki tür insan vardır. neden yaşadığını bilenler ve boşlukta düşenler. insanda iki tür dünya vardır. gerçek ve hayal.’
emma the gold one
üzerine sayfalarca yazı yazılabilecek bir adam. kendi bile şaşırıyordur buna çok eminim. yazı dili çok sıradan ve bir o kadar farklı. yazma heveslisi, yazmadan duramayan kişilerin bazı ortak yaşam alanları ve anları vardır ya hani, işte bunca ortaklık içinde siz böyle güzel yazamıyorsanız ve karşınızdaki yazdıkça ’heh! heh! tam da bu! ’ diye heyecanlanıyorsanız, yapacak bir şey kalmamıştır artık peygamber ilân etmekten başka.

herkes aynı şeyleri yaşayabilir ama bu herkeste aynı dili geliştiremez. rispekt.
afgan
genç yaşında bu üne kavuşmasının getirdiği bir ukalalık görülüyor kinyas ve kayra’dan sonra.

ancak bu ukalalık öyle bir olgu ki kime yakışacağını çok iyi biliyor ve hakan günday eserlerinde bunu fazlasıyla belli ediyor.

ancak bir adım daha yükselmesi lazım. malum, bir chuck palahniuk kolay olunmuyor..
0 /

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol