yumurta atarak komünist devlet kurmak

tasar
13-02-06 günü mersin’de rte ’ye yumurta attıkları gerekçesiyle tutuklanan dokuz genç hakkında açılan davada, bu gençlerin "türkiye cumhuriyeti devletinin niteliklerini, siyasi, hukuki, sosyal, laik ekonomik düzenini değiştirmek, devletin bölünmez bütünlüğünü bozmak, türk devletinin ve cumhuriyetinin varlığını tehlikeye düşürmek, devlet otoritesini zaafa uğratmak, yıkmak veya ele geçirmek, temel hak ve hürriyetlerini yok etmek, devletin iç ve dış güvenliğini, kamu düzenini bozmak suretiyle komünist bir devlet kurmak için; yasadışı sol terör örgütleri adına, cebir şiddet kullanarak türkiye cumhuriyeti’ni ortadan kaldırmaya veya görevlerini kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek maksadıyla türkiye cumhuriyeti başbakanı’nı tehdit ederek yumurta atmak, halkı t.c. hükümetine karşı silahlı isyana tahrik etmek amacıyla yasadışı sol terör örgütleri adına, slogan atarak propaganda yapmak, suç ve suçluyu övmek." gibi iddialarla 13 yıla kadar hapsi isteniyor. en demokratik ve masum tepki olan yumurta atma eylemini yaptı diye böylesine ağır bir suçlama yapmak ne kadar yerinde? şimdi burada faydalarını saymakla bitiremeyeceğimiz yumurtaları, bir misafirperverlik göstergesi olarak başbakana ’ikram etmenin’ cezası neden bu kadar ağır oluyor? aynı başbakan, aynı gün, aynı yerde bu misafirperver mersinli hemşehrilerimizden olan masum köylüye ananı da al git buradan, ulan dediği için kimse vatanın ve milletin bütünlüğüne zarar veriyor diye bir şey diyebildi mi? diyemedi, çünkü burası türkiye, burada olur böyle vakalar... (bkz: #208549)
seyhmerat
yargının ne kadar siyasallaştığını ve ideolojikleştiğini gösteren utanç verici iddianame, son gönlerde götten uydurulmuş iddianameler hava uçuşmakta. yumurta atarak ve "bu halk satılık değildir" diyerek nasıl devlet düzeninin yıkılması amaçlanır ya da bunun neresi komunist devlet kurmak olarak algılanır anlayabilmiş değilim. demek ki rte emir vermiş "elinizden geleni ardlarına koymayın." diye baya belli olmaktadır.
oktuys
mersin de başbakana yumurta atan öğrencilere isnad edilen suç. eğer ermeni konferansı ve orhan pamuk davası sürecini hatırlayacak olursak; konferansa katılanlara ve orhan pamuk davasında atılan yumurtalar ve diğer tepkiler, hükümetten bakanların da açıklamalarıyla katıldığı, demokratik tepkilerin kullanıldığı yönünde bir gündem oluşturmuştu. zira, yumurtalamaların değil kurşunlamaların olduğu bir kültürden geliyorduk. iyi ama o günden bugüne ne değişti de yumurta atmak suç haline geldi. yoksa bu tepki başbakana gösterildiği için mi bu kadar büyütüldü? eğer öyleyse, hukuk devleti ne demek? ve bu tür olaylar için verilmiş bir yargıtay kararı için:
http://www.radikal.com.tr/haber.php?haberno=178734
myysteriouss
hukuk devleti olsa bu olayı daha düşünücem yaa nası böyle derler ederler diyerek daha da kafa yorucam,tüh biz nasıl bir ülkeymişiz diye düşünücem ama biz ne sosyal devletiz,ne hukuk devleti o yüzden bunu göz önüne alarak sakn olup sinirlenmemeye çalıştığım olay.mesela nasıl çok güvendiğin birinin büyük hatasını görsen nasıl yapar falan dersen ama zaten adamdan saymadığın biri bunu yapsa aman bana ne dersen bu da öyle birşey işte.maalesef türkiye böyle bir ülke.artık ne desek duyulmaz.eskiden duyurmak istendi ama gördük zavallı insanların adaletini.evet türkiyede daha çok böyle olaylar olur sinirlerniriz,daha çok başlık açıp adaletsizliğe söveriz.maalesef.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol